Гербст розповів, які з санкцій наносять справжнього удару економіці РФ

Гербст розповів, які з санкцій наносять справжнього удару економіці РФ

Укрінформ
У разі розширення агресії Кремля проти України США можуть застосувати щодо Росії жорсткіші санкції. 

Таку думку в ефірі телеканалу "Дом" висловив надзвичайний та повноважний посол США в Україні (2003-2006 рр.) Джон Гербст, передає Укрінформ.

"Перша гарна новина за останні 36 годин. Це сильні санкції. Я хотів санкцій на зовнішні банки, й так і вийшло (санкції проти російських фінансових інститутів, — ред.). Те, що є санкції на суверенний борг (держборг, — ред.) — це великий захід. І це завдає справжнього удару російській економіці", — наголосив він.

За словами експосла, надалі США можуть застосувати проти Росії ще жорсткіші санкції.

Читайте також: Байден не зустрінеться з Путіним, якщо РФ не відведе війська від України – Білий дім

"За моїм аналізом, те, що ми зараз застосовуємо такі сильні санкції, означає, що у нас є ще сильніші санкції, щоби накласти на Кремль і російську економіку. Наприклад, санкції на вторинний ринок для боргу. І, можливо, також SWIFT — хоча в цьому я не впевнений, мені здається, ми вже казали, що не вважаємо, що можна це застосувати, але завжди можна передумати. І в нас є ще сильніші санкції, які ми можемо застосувати", — сказав він.

На думку Гербста, призупинення сертифікації "Північного потоку-2" за рішенням Німеччини — правильний крок.

Читайте також: Рада просить РНБО запровадити санкції проти депутатів Держдуми РФ

"Я, звісно, вітаю рішення німецької держави. Це їхній перший позитивний крок у цій кризі, але все-таки вони припиняють хоч на якийсь час цей проєкт. Я вважаю, що треба знищити цей проєкт, анулювати його. І Байден має це зробити, якщо німці не готові робити. Але не сьогодні. Ми можемо це зробити після цієї кризи", — вважає він.

Тим часом геополітичні амбіції Путіна можуть не обмежитися територіями окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), переконаний дипломат.

Читайте також: Представник роду Габсбургів вважає, що Євросоюз має запровадити санкції проти Путіна

"На жаль, він уже вказав на той крок, коли казав, що та територія, яку він мав на увазі, — не тільки територія, яка зараз під контролем Кремля. Він має на увазі, можливо, весь Донбас. Звісно, Донбас утричі більший за ті території, які [де-факто] підконтрольні [Москві] впродовж 8 років", — підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, 21 лютого президент Росії Володимир Путін оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень "Л/ДНР" і підписав відповідні укази.

22 лютого на екстрено скликаній пресконференції у Кремлі Путін заявив, що Росія визнає так звані "ДНР" та "ЛНР" у межах Донецької та Луганської областей.

Рішення Росії визнати самопроголошені "республіки" на тимчасово окупованих територіях сходу України спричинило негативну реакцію світових лідерів, організацій та країн. У їхніх заявах ідеться про те, що визнання незаконних утворень на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей є порушенням міжнародного права, грубим порушенням суверенітету та територіальної цілісності України.

Через нову агресію Російської Федерації проти України президент США Джо Байден оголосив про введення санкцій безпосередньо проти РФ.

Зі свого боку, країни-члени ЄС погодили пакет санкцій, який буде дуже болючим для російської економіки.

Про нові обмежувальні заходи проти Росії оголосив також прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-