Байден не зустрінеться з Путіним, якщо РФ не відведе війська від України – Білий дім

Байден не зустрінеться з Путіним, якщо РФ не відведе війська від України – Білий дім

Укрінформ
У Білому домі заявили, що будь-які плани щодо зустрічі президентів США та РФ Джо Байдена й Володимира Путіна поки не обговорюються. 

Як передає Укрінформ, про це заявила журналістам на брифінгу речниця Білого року Джен Псакі, повідомляє The Hill.

Водночас Псакі прямо не виключила, що зустріч відбудеться в майбутньому, але сказала, що Байден не зустрінеться з Путіним, якщо Росія не деескалує ситуацію в Україні шляхом відведення військ.

«Ми ніколи не збираємося повністю зачиняти двері для дипломатії», - сказала вона, однак додала, що «дипломатія не може бути успішною, якщо Росія не змінить курс».

Читайте також: У Європарламенті закликають ЄС ввести персональні санкції проти Путіна

Як повідомляв Укрінформ, 20 лютого держсекретар США Блінкен заявив про готовність президента США Байдена обговорити з Путіним ситуацію навколо України у будь-який час і в будь-якому форматі, "якщо це допоможе запобігти війні".

21 лютого речниця Білого дому Джен Псакі сказала, що Байден дав принципову згоду на зустріч з Путіним після переговорів глав зовнішньополітичних двох відомств, "якщо вторгнення не відбудеться". Пізніше в Єлисейському палаці повідомили, що президент Франції Еммануель Макрон запропонував Путіну та Байдену провести саміт щодо питань безпеки в Європі, і обидві сторони дали принципову згоду.

Читайте також: Кулеба обговорив з Байденом посилення санкцій проти Росії

22 лютого на екстрено скликаній пресконференції у Кремлі Путін заявив, що Росія визнає так звані ДНР та ЛНР у межах Донецької та Луганської областей.

Президент США Джо Байден оголосив про запровадження санкцій проти РФ.

Після цього держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що вважає, що після визнання Росією «Л/ДНР» недоцільно проводити зустріч із російським колегою Сергієм Лавровим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-