Представник роду Габсбургів вважає, що Євросоюз має запровадити санкції проти Путіна

Представник роду Габсбургів вважає, що Євросоюз має запровадити санкції проти Путіна

Укрінформ
Євросоюз має запровадити санкції проти Путіна та його оточення, а також надати Україні зброю для самооборони, адже вона зараз захищає свободу Європи.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві онука останнього імператора Австро-Угорщини Карла I, президента Пан'європейського руху Австрії Карла фон Габсбурга.

"Україна готова захищатися. Але для цього країна потребує підтримки з боку ЄС, зокрема військового обладнання, тобто, зброї, яка підвищує її обороноздатність. Оскільки що ми маємо чітко усвідомлювати одне: Україна не лише захищає власну свободу, вона також захищає свободу Європи", - заявив Карл фон Габсбург.

На його переконання, після визнання Путіним незалежності двох квазіутворень на території Донецької та Луганської областей України і введення до цих регіонів російських військ, російський диктатор очікує, що "вільний світ відреагує на його війну лише пустими словами", що буде заохочувати його "направити танки далі в Україну".

Читайте також: Президентка Єврокомісії: Ми швидко допрацюємо пакет санкцій проти Росії

З огляду на це президент Пан'європейського руху Австрії переконаний, що Євросоюз має наразі "продемонструвати свою дієздатність у зовнішній політиці".

"Для цього потрібні цілеспрямовані санкції, спрямовані безпосередньо проти президента Росії та його найближчого оточення, яке є причиною цієї війни. Усі вони мають свої особняки в Європі, свої рахунки в західних банках, свої яхти в західних водах і свій бізнес у вільному світі. Їх треба відрізати від цієї розкоші. Колишні західні лідери, які працюють на російські компанії, тепер мають мати порядність та залишити путінську систему", - заявив Карл фон Габсбург.

Як повідомляв Укрінформ, 21 лютого президент Росії Володимир Путін оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень "Л/ДНР" та відправку туди російських військ.

22 лютого на екстрено скликаній пресконференції у Кремлі Путін заявив, що Росія визнає так звані "ДНР" та "ЛНР" у межах Донецької та Луганської областей.

Рішення Росії визнати самопроголошені "республіки" на тимчасово окупованих територіях сходу України спричинило негативну реакцію світових лідерів, організацій та країн. У їхніх заявах ідеться про те, що визнання незаконних утворень на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей є грубим порушенням міжнародного права, суверенітету та територіальної цілісності України.

Фото: Katharina Schiffl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-