Кулеба доручив дипломатам докласти зусиль, щоб залишити для українців відкритими кордони

Кулеба доручив дипломатам докласти зусиль, щоб залишити для українців відкритими кордони

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив усім дипломатичним установам України у країнах Європейського Союзу докласти зусиль, щоб залишити кордони та туристичні можливості для українців відкритими.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство закордонних справ повідомляє у Фейсбуці.

Сьогодні Рада Європейського Союзу затвердила рішення про виключення України із переліку третіх держав, громадяни яких можуть здійснювати несуттєві (туристичні) поїздки до ЄС.

Це рішення було ухвалено з огляду на поточну епідемічну ситуацію в Україні.

«Звертаємо вашу увагу, що офіційна рекомендація Ради ЄС щодо виключення України з «зеленого списку» не означає, що українців чекає тотальне закриття кордонів Євросоюзу. Кожна країна-член ЄС самостійно вирішує на національному рівні, як їй діяти, які обмеження застосовувати чи ні», – ідеться в повідомленні.

Читайте також: Євросоюз вилучив Україну із «зеленого списку» для подорожей

МЗС активно працює над тим, щоб навіть попри виключення України із «зеленого списку», українці могли здійснювати поїздки до країн ЄС.

У зовнішньополітичному відомстві нагадали, що плануючи подорож варто перевірити актуальний режим в’їзду та транзиту до країн на інтерактивній онлайн-мапі МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, 9 листопада Рада ЄС оголосила про вилучення України та Сингапуру з переліку держав і територій, з якими національним урядам країн ЄС рекомендовано поступово скасовувати обмеження на несуттєві подорожі в умовах пандемії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-