Фінляндія відкрила кордони для українців

Фінляндія відкрила кордони для українців

Укрінформ
Фінляндія відкрила кордони для громадян України.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт уряду Фінляндії.

На інтерактивній мапі Міністерства закордонних справ України також міститься інформація, що з 9 серпня пасажирський рух між Фінляндією та Україною нормалізується.

«Усім громадянам України (без винятків), які приїдуть до Фінляндії прямим рейсом з України або транзитом через країни, що також включені до «зеленого переліку» Фінляндії, буде дозволено в’їхати на територію країни», - йдеться у публікації.

Читайте також: Фінляндія з 9 серпня відкриє кордони для громадян України

Водночас вимоги щодо карантинних обмежень залишаються чинними.

Усі особи, які прибувають до Фінляндії з будь-яких третіх країн (у т.ч. з України) та які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу, звільняються від обов’язкового тестування та проходження карантину за умови, що від дати отримання другої дози вакцини минуло 14 днів. Фінляндія визнає такі вакцини: Comirnaty (Pfizer-BionTech), COVID-19 Vaccine Spikevax (попередня назва Moderna), Vaxzevria (попередня назва COVID-19 Vaccine AstraZeneca), COVID-19 Vaccine Janssen (Johnson&Johnson), BIBP/Sinopharm, Covishield, CoronaVac.

Громадяни України, які не мають підтвердження повного курсу вакцинації під час перетину державного кордону Фінляндії, мають надати один із таких документів: сертифікат, що підтверджує отримання першої дози вакцини, що визнається Фінляндією (обов’язковим є проходження ПЛР-тесту через 72 години після прибуття до Фінляндії); сертифікат, що підтверджує негативний результат ПЛР-тесту, зроблений в Україні не пізніше ніж за 72 години до перетину кордону (обов’язковим є проходження ПЛР-тесту через 72 години після прибуття до Фінляндії).

Читайте також: Фінляндія дозволить в'їзд вакцинованим від COVID-19 українцям

Без наявності зазначених документів або за наявності підтвердження про те, що особа перехворіла на COVID-19, громадяни України будуть направлені на проходження ПЛР-тесту у прикордонному пункті контролю.

Проходження двох ПЛР-тестів після приїзду до Фінляндії є безкоштовним для усіх подорожувальників. Запис на проходження ПЛР-тесту можливий через сайт.

Інструкції щодо змісту та формату сертифікату вакцинації та сертифікату негативного ПЛР-тесту опубліковані на сайті Інституту охорони здоров’я Фінляндії. Усі сертифікати мають бути перекладені англійською мовою.

Якщо громадяни України прилітають з країни, що не внесені до “зеленого переліку” Фінляндії, їм буде дозволено в’їзд виключно за наявності поважної причини для здійснення поїздки.

Як повідомлялося, з 7 серпня громадяни України можуть перетинати українсько-угорський кордон без обмежень, запроваджених у зв’язку з поширенням коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-