До Угорщини відтепер можна подорожувати без обмежень

До Угорщини відтепер можна подорожувати без обмежень

Укрінформ
Із 7 серпня громадяни України можуть перетинати українсько-угорський кордон без обмежень, запроваджених у зв’язку з розповсюдженням коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

За інформацією Держприкордонслужби, для в’їзду громадян в Угорщину залишаються вимоги, визначені Кодексом Шенгенських кордонів (біометричний паспорт/віза, медична страховка, яка діє на території Європи, фінансове забезпечення).

Водночас виняток – в’їзд до Угорщини авіаційним транспортом. Додатково вимагається негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, отриманий не пізніше 72 годин на момент в’їзду, або український чи угорський сертифікат про вакцинацію (разом з громадянами, які мають сертифікат, також можуть без обмежень в’їжджати діти до 18 років).

Читайте також: На двох популярних грецьких островах запровадили карантинні обмеження

Для транзитного проїзду країною представники угорської прикордонної поліції можуть додатково вимагати документи, що підтверджують право на в’їзд до країни призначення (залежно від вимог конкретної країни: дозвіл на проживання, робоча віза, бронювання готелю, результати тестів на вірус тощо).

“Щодо особливостей перебування в Угорщині, слід пам’ятати – угорські компетентні органи відповідно до чинного законодавства накладають адміністративні штрафи на іноземців, зокрема громадян України, які перевищили дозволений строк перебування в країнах Шенгенської зони до запровадження цими країнами карантинних заходів (штраф від 5 до 50 тис. форинтів/15-150 дол. США). Якщо строк перебування в країнах Шенгенської зони закінчився після запровадження цими країнами карантинних заходів, для уникнення штрафу, громадянам, які перетинають угорський кордон, необхідно документально довести угорським компетентним органам, що вони перебували у карантині, або що документи на продовження строку дозволу були подані до відповідного органу тощо (має бути документ офіційного органу). Водночас кожен окремий випадок підлягає ретельній перевірці та розглядається в індивідуальному порядку”, – нагадали в Держприкордонслужбі.

Як повідомляв Укрінформ, громадяни України наразі можуть подорожувати до 124 країн світу, зокрема для них відкриті популярні туристичні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-