Фінляндія з 9 серпня відкриє кордони для громадян України

Фінляндія з 9 серпня відкриє кордони для громадян України

Укрінформ
Фінляндія відкриє кордони для українців і одночасно запроваджує обмеження на прибуття для молдаван, азербайджанців, а також громадян ще кількох країн.

Як передає Укрінформ, про це повідомив портал Yle

«Із наступного понеділка знімаються обмеження на в'їзд до Фінляндії для тих, хто прибуває з України прямими рейсами. Наразі між Києвом і Гельсінкі двічі на тиждень – щосереди та щосуботи – літає українська авіакомпанія SkyUp», – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що за ситуацією на 4 серпня влада України зафіксувала кумулятивну заражуваність на рівні близько 39 випадків на 100 тисяч населення за останні 14 днів. У Фінляндії цей показник становить наразі близько 144.

Водночас із 9 серпня відновлюються обмеження на в'їзд до Фінляндії з Азербайджану, Південної Кореї, Японії, Молдови, Сербії та Сінгапуру. Це означає, що жителям цих країн для в'їзду потрібна вагома підстава.

Читайте також: Зараз для українців відкриті 124 країни світу - Кулеба

Однак в'їхати до Фінляндії й надалі зможуть жителі будь-якої країни світу, які пройшли повний курс вакцинації схваленими ЄС або ВООЗ препаратами.

Обмеження на зовнішніх кордонах Фінляндії збережуться до 22 серпня, проте після, найбільш ймовірно, будуть продовжені. Обмеження на внутрішніх кордонах поки знято на невизначений строк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-