У Києві замінили дах і відреставрували химер Національного художнього музею

У Києві замінили дах і відреставрували химер Національного художнього музею

Фото
Укрінформ
У Національному художньому музеї України у межах президентської програми "Велика реставрація" замінили дах і відреставрували фасад.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.  

"Президентська ініціатива "Велике Будівництво" набирає обертів. Багато хто оцінив якість доріг та нову швидкість, з якою можна доїхати до курорту чи культурної пам’ятки. Бо всі дороги мають кудись вести. І наше завдання, як Міністерства культури та інформаційної політики, завдяки Великій Реставрації відремонтувати, відновити, реставрувати культурні об’єкти, щоб вони стали "туристичними магнітами". Тим, чим Україна пишатиметься, куди їхатимуть не лише наші, а й іноземні туристи", – написав Ткаченко.

Він зауважив, що попереду чимало роботи, але українські пам’ятки вже зачекалися.

У Києві замінили дах і відреставрували химер Національного художнього музею / Фото зі сторінки Олександра Ткаченка у Фейсбуці

"На цих світлинах – Національний художній музей у Києві. Музей починається з даху.  Принаймні, його реставрація точно. Наразі тут повністю замінений дах разом із скляними ліхтарями, відреставровані усі вісім химер на даху і скульптура покровителя мистецтв Феба-Аполлона з алегоріями скульптури і живопису. А також відреставрований фасад зі сторони Музейного провулку. Ми зберегли автентичний колір стін часів архітектора Владислава Городецького, який спроектував будівлю", – зазначив Ткаченко.

Читайте також: Палац Потоцьких у Тульчині готують до включення у «Велику реставрацію»

Він також повідомив, що у найближчих планах щодо музею в цьому році – реставрація скульптурної групи «Торжество мистецтва» у тимпані фронтону і рельєфів з міфологічним сюжетом. Також передбачено повне відновлення «вхідної групи», яка містить сходи, вікна, колони і символи музею – величні леви.

Як повідомляв Укрінформ, у межах програми Президента України Володимира Зеленського "Велика реставрація" у Хотинській фортеці планують відремонтувати під'їзний міст, укріпити підпірну стіну замку та виготовити проєктно-кошторисну документацію на реставрацію башт фортеці. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-