Ейфелева вежа сьогодні відкривається для туристів

Ейфелева вежа сьогодні відкривається для туристів

Укрінформ
Одна з найголовніших визначних пам'яток Франції – Ейфелева вежа – відкривається для туристів з 16 липня.

Про це повідомляє RFI, передає Укрінформ. 

Як зазначається, попри те, що деякі громадські заклади у Франції відкрилися після виходу країни з третього карантину, Ейфелева вежа залишалася закритою до сьогоднішнього дня.

Таке запізнення, за словами президента компанії, що експлуатує вежу, Жана-Франсуа Мартенса, пов'язане з тим, що Ейфелевій вежі потрібно «досить багато часу, щоб привести все до ладу для нормального функціонування».

Мартенс зазначив, що особливу увагу було приділено організації роботи ліфтів, які підіймають туристів на другий і третій поверхи вежі. У цьому замкнутому просторі необхідно було передбачити заходи безпеки найперше для персоналу.

Організація візиту на вежу також зазнала змін. Щоб без черги потрапити на головний монумент Парижа, необхідно заздалегідь купити квиток на сайті, який працює з 1 червня. Водночас треба вказати точну дату і час візиту, а також своє прізвище, включно з дітьми. У день візиту на вході до вежі у туристів попросять не тільки електронний квиток, але і документ, що засвідчує особу.

Також квитки, як і раніше, можна буде купити в касах Ейфелевої вежі, але їхня кількість обмежена. Замість 25 тисяч відвідувачів у звичайний час тепер вежа приймає тільки 10 тисяч осіб на день. Крім цього, починаючи з 21 липня, як і всюди у Франції, для візиту на Ейфелеву вежу необхідно мати при собі «санітарний паспорт» для осіб старших за 18 років.

Читайте також: Маврикій відкрив кордони для вакцинованих туристів

Відтермінування відкриття Ейфелевої вежі також пов'язане з роботами з підготовки до літніх Олімпійських ігор, які пройдуть у Парижі 2024 року. У 2019 на вежі почалася 20-а за рахунком «фарбувальна кампанія», яку потім призупинили через виявлений у повітрі навколо вежі свинець.

Він з'явився через те, що перед роботами було необхідно зняти старі шари фарби, які містили цей шкідливий для здоров'я метал. У жовтні 2020 року роботи з фарбування відновили. Як запевняє Жан-Франсуа Мартенс, до відкриття «вежа буде повністю знезаражена і очищена», унеможливлюючи будь-який ризик, пов'язаний із наявністю свинцю.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 16 липня зафіксували 189 738 910 випадків зараження коронавірусом. Зокрема, виявлено 4 083 149 смертей, одужали 173 151 738 осіб.

За даними сайту Worldometer, у Франції від початку пандемії зафіксували понад 5,8 млн випадків COVID-19, із яких понад 111,4 тис. – смертельних.

Читайте також: У Парижі спалахнули протести проти запровадження COVID-сертифікатів

Раніше президент Франції Еммануель Макрон у своєму телезверненні до французів оголосив про обов'язкову вакцинацію всіх співробітників лікарень і будинків для літніх людей, а також про розширення застосування «санітарного сертифікату».

Уже в липні «санітарний сертифікат» мають надавати всі громадяни, починаючи з 12 років, для відвідування будь-яких «місць культури та розваг» - концертів, кінотеатрів, парків атракціонів й ін. Від серпня «санітарний сертифікат» знадобиться для відвідування кафе, посадки на літак , а також на поїзди та автобуси далекого прямування.

Раніше глава французького міністерства охорони здоров'я Олів'є Веран попередив про поширення у Франції штаму «Дельта» і початку четвертої хвилі пандемії коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-