У Парижі спалахнули протести проти запровадження COVID-сертифікатів

У Парижі спалахнули протести проти запровадження COVID-сертифікатів

Укрінформ
У столиці Франції Парижі спалахнули протести, спричинені планом влади запровадити у закладах харчування та громадському транспорті COVID-сертифікати. Поліція застосувала проти протестувальників сльозогінний газ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters

Цього тижня президент Франції Еммануель Макрон оголосив про посилення карантинних заходів.

Починаючи з серпня, торгівельні центри, кафе, бари та ресторани повинні перевірятимуть наявність «санітарного сертифікату» у відвідувачів (там має міститися інформація про щеплення або нещодавній негативний тест на COVID-19).

Як повідомляв Укрінформ, напередодні ввечері у своєму черговому телезверненні до французів Макрон оголосив про обов'язкову вакцинацію усіх співробітників лікарень та будинків для осіб похилого віку, а також про розширення застосування «санітарного сертифікату».

Читайте також: Майже мільйон французів записалися на вакцинацію після звернення Макрона

Вже у липні «санітарний сертифікат» слід буде надавати усім громадянам, починаючи з 12 років, для відвідування будь-яких «місць культури та розваги» - концертів, кінозалів, парків атракціонів тощо. З серпня «санітарний сертифікат» знадобиться для відвідання кав'ярень, посадки на літак, а також до поїздів та автобусів далекого прямування.

Раніше очільник французького міністерства охорони здоров'я Олів'є Веран попередив про значне поширення у Франції штаму «Дельта» та початок четвертої хвилі пандемії коронавірусу.

Фото: isport.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-