Єгипет запровадить українські аудіогіди з QR-кодом у музеях – міністр

Єгипет запровадить українські аудіогіди з QR-кодом у музеях – міністр

Укрінформ
Влада Єгипту працює над запровадженням україномовних аудіогідів з QR-кодом у всіх нових та оновлених музеях країни.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» заявив міністр туризму і старожитностей Єгипту Халед аль-Анані. 

«Починаючи з відкриття нового Музею єгипетських цивілізацій, яке відбулося в квітні, ми обговорили з українським посольством необхідність створення таких (україномовних – ред.) аудіогідів з QR-кодом у всіх нових та оновлених музеях. Ми сподіваємося, що вони будуть запроваджені вже найближчим часом», – сказав аль-Анані.

Водночас, за його словами, Єгипет не планує повністю замінювати простих гідів автоматичними аудіогідами.

«Але повністю замінити автоматичними аудіогідами ми не плануємо – у нас понад 10 тисяч туристичних гідів. Треба враховувати і їхні інтереси, і інтереси туристів, адже екскурсія від "живого" гіда більш динамічна», – зазначив міністр.

Читайте також: Український аудіогід з'явиться у палаці Великих князів Литовських

Аль-Анані також додав, що уряд планує запустити мобільний додаток, який допоможе туристам більш ефективно планувати свій відпочинок. На одній платформі будуть скомбіновані і місця розміщення, і транспортні послуги, і пропозиції щодо різноманітного відпочинку (музеї, активності тощо).

«Додаток відповідає трендам постковідної реальності, коли люди воліють відпочивати більш відокремлено і самостійно планувати своє дозвілля, вибираючи і сплачуючи послуги за допомогою платформи», – додав він.

Як повідомляв Укрінформ, Агентство з просування туризму Єгипту (Egypt Tourism Promotion Board) працює над створенням «гарячої лінії» для туристів українською мовою. 

Фото: Cairoscene

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-