Український аудіогід з'явиться у палаці Великих князів Литовських

Український аудіогід з'явиться у палаці Великих князів Литовських

Укрінформ
У Національному музеї «Палац Великих князів Литовських» у Вільнюсі підписано меморандум про запровадження українських аудіогідів на музейному маршруті.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Чудово, що ще більше музеїв світу матимуть змогу запропонувати відвідувачам українські аудіогіди. У межах проєкту культурної дипломатії ініціатива першої леді Олени Зеленської надважлива у промоції міжнародного туризму. Зокрема, сьогодні за моєї участі був підписаний меморандум між послом України у Литві Володимиром Яценківським та директором Національного музею "Палац Великих князів Литовських" Відасом Долінкасом стосовно введення українських аудіогідів на музейному маршруті", - йдеться у повідомленні.

Таким чином уже три туристичні принади в Литві мають опцію української мови для прослуховування (раніше її ввели на екскурсійних автобусних маршрутах Вільнюсом та Тракайським замком).

Читайте також: У віденському Музеї Гундертвассера запустили україномовний аудіогід

"До речі, саме підписання відбулось у національному музеї "Палац Великих князів Литовських". Цей колись зруйнований росіянами палац був відновлений повністю і нині користується чималою популярністю серед туристів. Цікаво, що деякі його зали схожі за архітектурою на Підгорецький замок, а малюнки гербів Києва та Волині на стінах нагадують про спільну історію та спільні княжі роди", - зауважив Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня в Узбекистані у Державному музеї мистецтв імені Ігоря Савицького (місто Нукус) у межах проєкту першої леді України Олени Зеленської відбувся запуск україномовного аудіогіда.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-