Рівне та Люблін підписали угоду про співпрацю у гастротуризмі

Рівне та Люблін підписали угоду про співпрацю у гастротуризмі

Укрінформ
Рівненська міська територіальна громада підписала угоду з владою польського міста Люблін про співпрацю у сфері гастрономічного туризму.

Про це повідомляє пресслужба Рівненської міської ради, передає Укрінформ. 

«Підписання угоди відбулося на міжнародній гастрономічній конференції в Любліні. Передумовою її підписання стало укладення угоди про партнерську співпрацю між містами Рівне та Люблін, яку було підписано 1 жовтня 2013 року, та спільна реалізація транскордонного проєкту «Культурна спадщина кухні – просування кулінарних традицій через професіоналізацію гастрономічної пропозиції Любліна та Рівного», – йдеться у повідомленні.

Документом передбачено співпрацю у сфері туризму для збереження та поглиблення дружніх відносин.

Згідно із угодою, передбачається розвиток спільних для міст пріоритетних напрямків туризму, розроблення та реалізація спільних проєктів, обмін досвідом у галузі туризму, проведення спільних семінарів, конференцій на туристичну тематику.

Читайте також: На Чернігівщині розвивають туристичну «Дорогу смаку»

Як повідомляв Укрінформ, проєкт «Культурна спадщина кухні – просування кулінарних традицій через професіоналізацію гастрономічної пропозиції Любліна та Рівного» створено та реалізовується за фінансової підтримки Європейського Союзу у межах Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020.

У межах проєкту відзнято відеоролик з приготування страв і напоїв за рецептами предків, які жили на території Рівненщини. У цій відеоісторії продемонстровано унікальність та легкість приготування страв так званої «старопанської кухні» XVI-XIX століть.

Також видано кулінарний каталог "Смакуй рівненське: автентичні страви та напої".

Учасникам проєкту у співпраці з рівненськими рестораціями вдалося реконструювати давні рецепти з елементами сучасної подачі страв. Завдяки цьому каталогу тепер можна самостійно приготувати зелений борщ з коропом та грибами, куліш з раками, полбу, потравку та запити це вівсяним кисілем, а також здивувати своїх гостей напоями князів Острозьких. Для рестораторів, які мають бажання привносити в своє меню автентичні місцеві страви, та для тих, хто віддає перевагу гастрономічним експериментам на домашній кухні, і було створено такий каталог, в якому можна знайти цікаві давні рецепти місцевої кухні на будь-який смак. 

Фото: rivnerada.gov.ua

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-