У Туреччині анонсували створення туристичного регіону «Месопотамія»

У Туреччині анонсували створення туристичного регіону «Месопотамія»

Укрінформ
На сході Туреччини, де археологи виявили унікальні стародавні об’єкти, зокрема 11 пагорбів подібних до всесвітньовідомого Гьобеклітепе, створять туристичний регіон «Месопотамія».

Про це заявив міністр культури і туризму Туреччини, Мехмет Нурі Ерсой на презентації в Шанлиурфі, повідомляє власкор Укрінформу.

«Навколо Гьобеклітепе виявлено ще 11 подібних пагорбів. Ми називатимемо цей регіон 12 пагорбів й він набуде світової ваги. Це місце може називатися пірамідами Південного Сходу», – сказав Ерсой.

Міністр оголосив про початок проєкту розвитку нового туристичного регіону «Месопотамія», де територіально розміщувалася давня історична територія.

Читайте також: Україномовні гіди з’явилися ще у двох музеях Туреччини

«9 провінцій Південно-Східної Анатолії, які вирізняються своєю історією, культурою та гастрономією, відтепер будуть брендом під назвою «Месопотамія», – сказав Ерсой.

Нові пагорби виявили на історичній території Месопотамії на відстані до 100 км від Гьобеклітепе.

Як відомо, храмовий комплекс Гьобеклітепе у часовому проміжку існував ще до єгипетських пірамід і цивілізації майя. Після його виявлення у 1963 році історія сучасної цивілізації «стала довшою» на кілька тисячоліть. Гьобеклітепе включений до списку Світової спадщини ЮНЕСКО з 2011 року.

Фото: aa.com.tr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-