У стамбульському аеропорту відкрили музей

У стамбульському аеропорту відкрили музей

Фото, відео
Укрінформ
В аеропорту «Стамбул» почав роботу музей, експонати якого розповідають про основні віхи історії Туреччини. Зараз в музеї діє виставка «Скарби Туреччини: обличчя престолів».

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Туреччині з посиланням на інформацію, отриману в пресслужбі летовища.

«Кожен пасажир, який буває в Туреччині, відтепер матиме можливість побачити всі значні артефакти нашої історії в одному музеї. Ми хочемо, щоб аеропорт Стамбула, який вже є глобальним центром і всесвітньою точкою зустрічей, став ще й центром зустрічей з культурою та мистецтвом», – прокоментував відкриття музею генеральний директор аеропорту Кадрі Самсунлу.

Музейний простір має площу 1 тис. кв.м. Експозиція «Скарби Туреччини: обличчя престолів» включає 219 експонатів, які були зібрані з 29 різних музеїв.

Читайте також: Turkish Airlines поновила польоти до Харкова

«Стамбул приєднався до клубу великих аеропортів з музеями, серед яких багато інших міст світу, як-от Сан-Франциско, Амстердам, Афіни та Каїр», – йдеться в повідомленні пресслужби.

Як повідомляв Укрінформ, найбільша в світі авіагавань – аеропорт Стамбула – відкрилася наприкінці жовтня 2018 року. Аеропорт продовжуватиме розбудовуватися впродовж 10 років, поки всі етапи не буде завершено до 2028 року.

Читайте також: Відпочинок у Туреччині під час пандемії. Чи безпечно?

Планувалося, що після відкриття першого етапу новий аеропорт зможе обслуговувати до 90 мільйонів пасажирів на рік. Із реалізацією всіх етапів проєкту цей показник має збільшитися до 150 мільйонів, а за потреби його доведуть до 200 мільйонів пасажирів, що дасть йому змогу стати найбільшим у світі. Після початку світової пандемії коронавірусу цей аеропорт став хабом для повернення громадян з різних куточків світу додому. Пізніше аеропорт «Стамбул» першим у країні отримав сертифікат «Безпечного туризму».

Фото: пресслужба аеропорту «Стамбул»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-