Українські святині у Вільнюсі увійшли до Топ-100 країн Балтії

Українські святині у Вільнюсі увійшли до Топ-100 країн Балтії

Фото
Укрінформ
Українська церква Пресвятої Трійці та Василіянський монастир (УГКЦ) у Вільнюсі увійшли до туристичного збірника Топ-100 країн Балтії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Церква Пресвятої Трійці УГКЦ та Василіянський монастир св. Йосафата (Чин святого Василія Великого) у Вільнюсі увійшли в перелік 100 найвизначніших об'єктів культурної спадщини трьох країн Балтії у щойно виданому збірнику «Visiting neighbours. 100 Treasures O Estonia, Latvia, Lithuania» (перекл. «Відвідайте сусідів. 100 перлин Естонії, Латвії і Литви»).

Українська церква Пресвятої Трійці та Василіянський монастир у Вільнюсі. Фото http://map.ugcc.ua

На честь 100-річчя отримання незалежності Латвією, Естонією, поновлення незалежності Литви та у зв'язку з тим, що 2018 рік був проголошений Роком європейської культурної спадщини, департаменти культурної спадщини трьох країн прийняли рішення підготувати спільне видання, яке стисло представило би їх культурну історично-архітектурну спадщину міжнародній спільноті. Друга мета видання «Visiting neighbours. 100 Treasures of Estonia, Latvia, Lithuania» - пробудити суспільне зацікавлення до культурної спадщини країн Балтії, заохотити до пізнавання цих об'єктів та туризму.

Читайте також: У Литві презентували книги з історії чернечого ордену УГКЦ

У виданні кожна країна представила 33 важливих об'єкти культурної спадщини. Всі об'єкти ілюстровані зображеннями, їхні описи на чотирьох мовах - естонська, латвійська, литовська та англійська. Як зазначають видавці, об'єкти, що об'єднують всі три країни, є символічним «Балтійським шляхом», який свідчить про вічне прагнення балтійських держав до свободи та незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-