У Литві презентували книги з історії чернечого ордену УГКЦ

У Литві презентували книги з історії чернечого ордену УГКЦ

Укрінформ
У Вільнюсі презентували дві книги з історії чернечого ордену УГКЦ - «Чернеча офіра Христові й Вітчизні» та «Чин Святого Василія Великого: із народу – народові».

Презентація першого творчого доробку пройшла в українській церкві Пресвятої Трійці УГКЦ, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Книжка, яка вийшла у 400-ліття Василіянського Чину св. Василія Великого (ЧСВВ) в Україні, акцентує увагу на ліквідації УГКЦ в часи комуністичного режиму (1939-1989). Це був найдраматичніший період історії Чину - сталінський терор, підпілля та переломний час виходу з катакомб у кінці 80-х рр., коли отці василіяни організовували вірних у боротьбі за легалізацію Церкви.

Крім цього, у книзі зображене сьогоднішнє відновлення василіянських осередків у різних регіонах України. Книга адресована науковцям, історикам, свідомим українцям та практикуючим християнам, а також усім тим, хто цікавиться історією ЧСВВ та в цілому УГКЦ.

Участь у презентації взяли священники ЧСВВ; брати студенти Інституту філософсько-богословських студій ім. Рутського (Брюховичі, Львівська область); представники української діаспори Вільнюса; литовські гості: директор Департаменту охорони культурної спадщини Діана Варнайте та професор історичного факультету Вільнюського Університету Генуте Кіркіене.

Також під час прес-конференції “Вплив Чину Святого Василія Великого на культуру Литви та успішні двосторонні відносини між Литвою та Україною” у парламенті Литовської Республіки презентували книгу під редагуванням Алдони Васіляускене «Чин Святого Василія Великого: із народу – народові». У цьому збірнику опубліковано доповіді учасників XI міжнародної наукової конференції, присвяченої 500-літньому ювілею Церкви Пресвятої Трійці у Вільнюсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-