Естонія має можливість розширити співпрацю з Україною щодо відбудови – Найєм

Естонія має можливість розширити співпрацю з Україною щодо відбудови – Найєм

Укрінформ
Естонія має можливість розширити співпрацю з Україною і доєднатись до Агентства відновлення та розвитку інфраструктури як в питаннях фінансування проєктів відбудови, так і в наданні експертизи з боку естонських фахівців.

У цьому переконаний очільник Агентства відновлення Мустафа Найєм, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу відомства у Фейсбуці.

«Цього року можливостей для співпраці стане ще більше. Естонія може приєднатись до роботи Агентства як в питаннях фінансування проєктів відновлення, так і в наданні експертизи з боку естонських фахівців. Зі свого боку Агентство як імплементатор проєктів відбудови гарантує міжнародні стандарти управління, ефективне використання коштів, прозорість та підзвітність процедур», - наголосив очільник відомства.

Найєм уточнив, що минулого року Естонія стала однією з перших країн, що відгукнулася на запрошення України стати патроном відбудови постраждалих від бойових дій областей, та обрала шефство над Житомирщиною. У результаті в області реалізують два пілотні проєкти.

Зокрема, у місті Овруч завершується будівництво дитячого садочку. Відкриття закладу планується вже 1 червня. Це буде сучасний модульний садочок з бомбосховищем.

Читайте також: Стартувала нова європейська програма відбудови України

Також відбувається відбудова мосту через річку Ірша у місті Малин. Переправа зруйнована на початку березня минулого року у результаті авіаудару російської армії. Відсутність мосту значно ускладнює сполучення між двома частинами міста Малин.

Як повідомлялось, Харківщина отримала від уряду Естонії 11 сучасних автобусів Iveco Irisbus Crossway, які будуть використовуватися в 7 районах області для потреб освітян та відновлення громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-