Прорив TikTok, робопес Xiaomi та свіжі смартфони: новинки технологій за тиждень

Прорив TikTok, робопес Xiaomi та свіжі смартфони: новинки технологій за тиждень

Укрінформ
Цього тижня Українсько-американську ракету Antares з кораблем Cygnus запустили на МКС, TikTok обійшов Facebook і став найпопулярнішим додатком у світі, а Xiaomi й Samsung представили нові смартфони. Крім того, українець отримав від Twitter $3,5 тисячі за виявлення помилки в алгоритмі, у Китаї виявили новий вид рослин, а Tesla заявила, що може відновити близько 92% металів у своїх акумуляторах.

Космос

Вчені NASA розкрили таємницю високих температур на Юпітері

Вчені NASA досліджують «енергетичну кризу» на Юпітері і вважають, що вони розкрили таємницю несподівано високих температур на планеті.

Зазначається, що Юпітер у п'ять разів далі від Сонця, ніж Земля, і тому його середня температура у верхніх шарах атмосфери повинна становити приблизно 73 градуси Цельсія. Замість цього, температура в умовах помірного клімату планети становить вражаючі 426 градусів за Цельсієм, і ця цифра залишала вчених дивуватися останні півстоліття.

Читати новину повністю 

* * *

Астрономи пояснили причини таємничого затемнення Бетельгейзе

Китайські астрономи пояснили причини таємничого затемнення однієї з найяскравіших зірок на небі - Бетельгейзе - велетенської зірки червоного кольору, розташованої у верхньому лівому кутку сузір'я Оріона.

Загадкове падіння світності Бетельгейзе, яке спостерігалося з жовтня 2019 року по лютий 2020 року, привернуло увагу як астрономів, так і публіки.

Читати новину повністю 

* * *

Апарат Solar Orbiter здійснив гравітаційний маневр поблизу Венери

Космічний апарат для дослідження Сонця Solar Orbiter, який є спільним проєктом NASA і Європейського космічного агентства (ESA), пролетів у понеділок повз Венеру.

Фото: ESA/ATG medialab

Космічний корабель здійснив гравітаційний маневр поблизу Венери за траєкторією, яка поверне його на Землю в листопаді. Це був другий проліт зонда повз планету після першого наближення в грудні 2020 року.

Читати новину повністю 

* * *

NASA шукає добровольців для імітації «побуту» місії на Марсі

Американське управління з аеронавтики та досліджень космічного простору (NASA) шукає добровольців для участі у проєкті з імітації життя на Марсі.

Місія, яка триватиме рік, повинна початися восени 2022 року.

Читати новину повністю 

* * *

Астронавт NASA зробив нові знімки космосу

Астронавт Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) Шейн Кімборо зробив дві світлини космосу, перебуваючи на Міжнародній космічній станції (МКС).

Фото: twitter.com/astro_kimbrough

«Чарівні полярні сяйва цих вихідних» - підписав він світлини.

Читати новину повністю 

* * *

Українсько-американська ракета Antares стартувала з кораблем Cygnus для МКС

Агентство NASA та компанія Northrop Grumman запустили українсько-американську ракету-носій Antares із космічним кораблем Cygnus до Міжнародної космічної станції.

Запуск ракети Antares та вантажного космічного корабля Cygnus компанії Northrop Grumman відбувся з космодрому Воллопс в американському штаті Вірджинія.

Читати новину повністю 

* * *

До МКС пристикувався корабель Cygnus, який запустили українсько-американською ракетою

Вантажний транспортний корабель Cygnus американської корпорації Northrop Grumman пристикувався до Міжнародної космічної станції (МКС) після того, як двоступенева ракета-носій «Антарес», розроблена за участю української сторони, вивела його на орбіту.

«Після завершення другого етапу вантажне судно Cygnus від Northrop Grumman повністю пристиковане до модуля «Unity» на МКС», - заявили в Національному управлінні з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA). 

Читати новину повністю 

* * *

ІТ і гаджети

Шахраї за гроші блокують облікові записи Instagram - створюють повну копію і скаржаться

В інтернеті за гроші надають послугу блокування неугодних акаунтів в Інстаграмі.

Зловмисники використовують інтернет-сервіси, як-от Scammer, де така "послуга" коштує 60 доларів.

Читати новину повністю 

* * *

Huawei запатентувала смартфон-планшет з гнучким дисплеєм

Компанія Huawei зареєструвала у Всесвітньому відомстві інтелектуальної власності новий смартфон з екраном, що згортається.

Смартфон базуватиметься на гнучкому дисплеї POLED на пластиковій підкладці.

Читати новину повністю 

* * *

WhatsApp не дозволить додавати людей у групи без їхнього дозволу

Месенджер WhatsApp розробив нову функцію, яка більше не дозволить користувачам додавати інших людей у групові чати без їхнього дозволу.

Групи у WhatsApp - це чудовий спосіб залишатися на зв’язку з сім’єю, друзями чи навіть колегами по роботі. Проте велика кількість людей часто використовують цю можливість, щоб додавати до групи багато інших користувачів, зокрема, для продажу товарів або просування послуг.

Читати новину повністю 

* * *

TikTok обійшов Facebook і став найпопулярнішим додатком у світі

Соціальна мережа TikTok обійшла Facebook і стала найпопулярнішим додатком для спілкування у світі.

Як зазначається, раніше Facebook довгий час тримав лідерство, однак китайський додаток впевнено обійшов соцмережу Марка Цукерберга за кількістю завантажень. 

Читати новину повністю 

* * *

Xiaomi представила смартфон із селфі-камерою в дисплеї

Китайська компанія Xiaomi офіційно представила новий смартфон Xiaomi Mix 4.

У пристрої встановлений 16,9-сантиметровий OLED-дисплей з роздільною здатністю в 1 080 пікселів та частотою оновлення у 120 Гц.

Читати новину повністю 

* * *

Фільтр хештегів та емодзі: Instagram посилює боротьбу з хейтом

Соціальна мережа Instagram представила декілька нових функцій, які націлені на посилення боротьби з образами на платформі.

«Ми несемо відповідальність за те, щоб усі почувалися в безпеці, коли користуються Instagram. Ми не дозволяємо висловлювання ненависті чи знущання в Instagram, і ми видаляємо їх, коли знаходимо», - заявили у соцмережі.

Читати новину повністю 

* * *

Українець отримав від Twitter $3,5 тисячі за виявлення помилки в алгоритмі

Соціальна мережа заплатила випускнику Києво-Могилянської академії та аспіранту дослідницького університету у Швейцарії (EPFL) Богдану Кулінічу 3 500 доларів США за виявлення помилок в алгоритмі на основі штучного інтелекту щодо обрізки зображень.

Кулініч виявив, що алгоритм Twitter часто надає перевагу людям молодшим за віком та зі світлішим кольором шкіри.

Читати новину повністю 

* * *

«Жабка» і трансформер: Samsung представив два гнучкі смартфони Galaxy Z

Південнокорейська компанія Samsung представила два гнучкі смартфони Galaxy Z Flip 3 та Galaxy Z Fold 3.

Фото: Samsung

Обидва пристрої підтримують 5G та стилус S Pen.

Читати новину повністю 

* * *

Роботи і штучний інтелект

3,5 години в повітрі: у США розробили гібридний дрон

Американська компанія зі штату Вірджинія Advanced Aircraft Company розробила гібридний дрон Hybrid Advanced Multi-Rotor (HAMR).

У летючому апараті встановлені один бензиновий двигун та шість електромоторів.

Читати новину повністю 

* * *

Xiaomi представила свого першого робопса CyberDog

Китайська компанія Xiaomi показала свого першого чотириногого робота-собаку, на ім'я CyberDog.

Унікальний пес-робот важить 3 кілограми, здатний рухатися зі швидкістю 3,2 метра в секунду і оснащений сенсорами і камерами, що дозволяють йому переміщатися в напівавтономному режимі.

Читати новину повністю 

* * *

Мінігелікоптер зробив світлину марсоходу NASA на Червоній планеті

Мінігелікоптер Ingenuity під час 11-го польоту на Марсі у межах дослідницької місії Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) зробив світлину марсоходу Perseverance.

Фото: jpl.nasa.gov

Фотографія марсоходу була зроблена на відстані 500 метрів з висоти 12 метрів.

Читати новину повністю 

* * *

У США «навчили» роботів швидше пересуватися у складних умовах

Дослідники з Університету Мічигану (США) розробили алгоритм на основі штучного інтелекту, який допомагає роботам швидше пересуватися у складній місцевості.

Новий алгоритм прискорює планування маршрутів для роботів, які використовують механічні руки для підтримки своєї рівноваги у складній місцевості, такі як зона лиха або будівельні майданчики.

Читати новину повністю 

* * *

Наука

США замовили компанії Hermeus літак, що літатиме у п'ять разів швидше за звук

Військово-повітряні сили США й кілька венчурних фірм інвестують 60 млн доларів у проєкт компанії Hermeus Corporation, яка хоче розробити перший у світі гіперзвуковий літак багаторазового використання.

Кінцева мета проєкту - створення пасажирського літака, що розвиватиме швидкістю, яка перевищує звукову у п'ять разів, і долатиме відстань із Нью-Йорка до Парижа за 90 хвилин.

Читати новину повністю 

* * *

У Китаї виявили новий вид рослин

Наукові співробітники тропічного ботанічного саду Сішуанбаньна при Академії наук Китаю і природного заповідника Тунбігуань виявили новий вид ліан на півдні країни.

Фото: www.facebook.com/TaiwaniaOffice

Йдеться про дві популяції, в цілому 10 одиниць, нового виду ліани, які були знайдені під час дослідницької експедиції в Дехун-Дай-Цзінпоському автономному окрузі провінції Юньнань.

Читати новину повністю 

* * *

Автомобілі

Tesla перенесла виробництво Cybertruck на 2022 рік

Компанія Tesla Ілона Маска перенесла початок виробництво електричного пікапа Cybertruck.

Зазначається, що під час презентації Cybertruck у 2019 році компанія заявила, що електричний пікап вийде на ринок до кінця 2021 року. Проте за останній рік із наближенням дедлайну з’явились ознаки того, що початок виробництва Cybertruck може бути відкладено.

Читати новину повністю 

* * *

Tesla заявляє, що може відновити близько 92% металів у своїх акумуляторах

Американська компанія-виробник електромобілів Tesla заявила, що має можливість відновити приблизно 92% матеріалів акумуляторних батарей завдяки постійним удосконаленням процесу переробки.

Як пише видання Interesting Engineering, Tesla роками співпрацює з компаніями з утилізації, щоб покращити можливості для вторинної переробки акумуляторів. Цим вона сподівається обмежити екологічні витрати на видобувні матеріали, такі як кобальт, необхідний для акумуляторів.

Читати новину повністю 

* * *

«Валькірія» без даху: Aston Martin представив новий суперкар

Англійський виробник спортивних автомобілів Aston Martin представив новий суперкар Aston Martin Valkyrie Spider. 

Фото: carbuzz.com

Всього буде виготовлено 85 екземплярів, а перші доставки очікується у другому півріччі 2022 року.

Читати новину повністю 

Ще більше цікавих новин шукайте на сайті Укрінформу.

Перше фото: Samsung

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-