NASA шукає добровольців для імітації «побуту» місії на Марсі

NASA шукає добровольців для імітації «побуту» місії на Марсі

Укрінформ
Американське управління з аеронавтики та досліджень космічного простору (NASA) шукає добровольців для участі у проєкті з імітації життя на Марсі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт NASA.

Місія, яка триватиме рік, повинна початися восени 2022 року.

В агентстві збираються в умовах, наближених до реальних, вивчити, як «високомотивовані люди» реагують на суворі умови довгострокового наземного симулятора.

Читайте також: Perseverance не зміг взяти пробу ґрунту з поверхні Марса

Серед вимог до кандидатів – громадянство США, гарне здоров'я, вік від 30 до 55 років, відсутність звички палити, досвід роботи пілотом і ступінь магістра в галузі природничих наук, інженерії або математики. Також вони повинні володіти англійською мовою для ефективного спілкування між екіпажем та центром керування місії. Відбір екіпажів відповідатиме стандартним критеріям NASA для кандидатів-астронавтів.

Як зазначається, NASA планує провести три однорічних місії з імітацією поверхні Марса на базі техаського Космічного центру імені Джонсона. Вони дозволять провести дослідження з розробки методів і технологій для запобігання і розв'язання потенційних проблем у майбутніх космічних польотах людини на Місяць і Марс.

Читайте також: NASA показало нові світлини Марса

Кожна з місій складатиметься з чотирьох членів екіпажу, які житимуть та працюватимуть у модулі Mars Dune Alpha площею 160 кв. м, надрукованому на 3D-принтері.

Навколишнє середовище імітуватиме проблеми місії на Марсі, включаючи обмеження ресурсів, збої обладнання, затримки зв'язку та інші чинники стресу навколишнього середовища.

Завдання екіпажу можуть включати моделювання виходів у відкритий космос, наукові дослідження, використання віртуальної реальності та управління роботами, а також обмін повідомленнями.

Візуалізація марсових дюн: ICON

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-