До МКС пристикувався корабель Cygnus, який запустили українсько-американською ракетою

До МКС пристикувався корабель Cygnus, який запустили українсько-американською ракетою

Відео
Укрінформ
Вантажний транспортний корабель Cygnus американської корпорації Northrop Grumman пристикувався до Міжнародної космічної станції (МКС) після того, як двоступенева ракета-носій «Антарес», розроблена за участю української сторони, вивела його на орбіту.

Як передає Укрінформ, про це у Твітері повідомило Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA). 

«Після завершення другого етапу вантажне судно Cygnus від Northrop Grumman повністю пристиковане до модуля «Unity» на МКС», - заявили в американському відомстві.

У NASA додали, що на цьому подорож космічного корабля до МКС, яка розпочалася запуском 11 серпня, закінчилася.

Як повідомляв Укрінформ, 11 серпня двоступенева ракета-носій «Антарес», розроблена за участю української сторони, вивела на орбіту вантажний транспортний корабель Cygnus із 3,7 тонни вантажу NASA для Міжнародної космічної станції.

Основне завдання цієї місії – доправлення провізії та речей для екіпажу, матеріалів для наукових досліджень і вивезення з МКС та подальша утилізація у щільних шарах атмосфери відпрацьованого вантажу.

Читайте також: Програма «Артеміда» і супутник: Україна і США обговорили співпрацю у сфері космосу

Ракета-носій «Антарес» складається з двох ступенів. Основну конструкцію першого ступеня розробило ДП «КБ «Південне» та виготовило ДП «Виробниче об'єднання «Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова» у кооперації з українськими підприємствами «Хартрон-АРКОС» (Харків), «Київприлад» (Київ), «Хартрон-ЮКОМ» (Запоріжжя), «Чезара», «Рапід» (Чернігів) та iншими на замовлення корпорації Northrop Grumman (США).

Фото: NASA 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-