Апарат Solar Orbiter здійснив гравітаційний маневр поблизу Венери

Апарат Solar Orbiter здійснив гравітаційний маневр поблизу Венери

Укрінформ
Космічний апарат для дослідження Сонця Solar Orbiter, який є спільним проєктом NASA і Європейського космічного агентства (ESA), пролетів у понеділок повз Венеру.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Express.  

Космічний корабель здійснив гравітаційний маневр поблизу Венери за траєкторією, яка поверне його на Землю в листопаді. Це був другий проліт зонда повз планету після першого наближення в грудні 2020 року.

Зазначається, що 10 серпня до Венери має наблизитися ще один космічний апарат - BepiColombo, створений ЄКА у співпраці з Японським агентством аерокосмічних досліджень. Зонд виконає проліт на шляху до Меркурія.

Читайте також: Космічний апарат біля Венери пролетів через хвіст комети

Solar Orbiter (SolO) — космічний апарат для дослідження Сонця, який розроблено Європейським космічним агентством в рамках програми Cosmic Vision як перша місія M-класу. Запуск здійснено ракетою-носієм Atlas V з космічного центру Кеннеді у Флориді 10 лютого 2020.

Семирічна місія космічного зонду Solar Orbiter полягає у дослідженні Сонця. Однак на своєму шляху до зірки він пролітає повз кілька планет і, ймовірно, зможе зібрати деякі дані до початку своєї основної місії.

Читайте також: Космічний зонд Solar Orbiter уперше пролетів повз Венеру

BepiColombo складається з двох космічних апаратів, які запущені разом: Mercury Planetary Orbiter (MPO) та Mio (Mercury Magnetospheric Orbiter, MMO). Місія здійснить всебічне дослідження Меркурія: магнітне поле, магнітосферу, структуру і поверхню. Запуск успішно здійснено 20 жовтня 2018 року, прибуття до Меркурія планується у грудні 2025, після обльоту Землі, двох обльотів Венери і шістьох обльотів Меркурія.

Фото: ESA/ATG medialab

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-