ЧС з легкої атлетики: Левченко виборола «срібло», Фара програв, Болт не фінішував

ЧС з легкої атлетики: Левченко виборола «срібло», Фара програв, Болт не фінішував

Укрінформ
Касьянов посів 6 місце в десятиборстві. 

У Лондоні триває чемпіонат світу з легкої атлетики. У передостанній день змагань розіграли 7 комплектів нагород, а Юлія Левченко здобула першу нагороду для України. Про це повідомляє Укрінформ.

Юлія Левченко стала першою українською медалісткою у Лондоні. У стрибках у висоту вона з першої спроби подолала знакову для себе висоту 1.97 м. А потім вона двічі перевершувала власний рекорд, перестрибнувши 1.99 і 2.01 м. Однак, цього не вистачило для перемоги. Росіянка Марія Ласіцкенє, яка виступає в Лондоні як нейтральний спортсмен, взяла 2.03 і стала чемпіонкою. У Левченко срібна медаль.

Читайте також: ЧС з легкої атлетики: Юлія Левченко виборола «срібло» у стрибках у висоту

Наш десятиборець Олексій Касьянов посів високе 6 місце, набравши 8234 очки. В останніх трьох видах Олексій, який вдень посідав третє місце, виступив посередньо. У стрибках з жердиною він взяв 4.70 м (13 місце), запустив спис лише на 50.82 м (21 місце) і пробіг 1500 метрів за 4.33,86 (6 місце). А чемпіоном світу в десятиборстві став француз Кевін Майєр з сумою 8768.  

Сенсація сталася в бігу на 5000 м, де програв, здавалось би, непереможний британець Мо Фара. На фініші його обійшов Мухтар Едріс з Ефіопії. У Фара лише «срібло».

Австралійка Саллі Пірсон перемогла на дистанції 100 м з бар’єрами. Її час – 12,59 с.  

Читайте також: ЧС з легкої атлетики: Схіпперс, Різ і Файдек здобули очікувані перемоги

«Золото» у метанні спису виборов німець Йоханнес Феттер. Його краща спроба – 89.89 м. Він всього на 16 см випередив срібного призера чеха Якуба Вадлейха.

В жіночій естафеті 4х100 м перемогла збірна США з кращим результатом сезону в світі – 41.82. А у чоловіків в естафеті 4х100 м «золото» несподівано виграли британці з часом 37.47. Вони випередили головних фаворитів – команду США, у якої «срібло». А от Ямайка не фінішувала – Болт через травму не зміг завершити дистанцію. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-