МОН і Мінцифри розробили проєкт рекомендацій з використання штучного інтелекту в школах

МОН і Мінцифри розробили проєкт рекомендацій з використання штучного інтелекту в школах

Укрінформ
Міністерство освіти і науки та Міністерство цифрової трансформації розробили проєкт інструктивно-методичних рекомендацій щодо запровадження та використання технологій штучного інтелекту в закладах загальної середньої освіти.

Про це повідомляє пресслужба МОН, передає Укрінформ.

Зазначається, що рекомендації готувала робоча група із 30 фахівців — представників МОН, наукового середовища, інститутів підвищення кваліфікації, університетів, шкіл і громадського сектору.

Мета рекомендацій — поширення принципів і підходів до відповідального використання систем ШІ в загальній середній освіті. Передусім ідеться про дотримання прав людини, професійних етичних стандартів, підвищення обізнаності вчителів про можливі ризики та виклики, щоб критично, ефективно та етично взаємодіяти із системами ШІ та використовувати їхній потенціал.

«Штучний інтелект може дещо спростити та поліпшити роботу вчителів. Наприклад, створювати презентації та допомагати формувати індивідуальні освітні траєкторії для кожного учня. Цим документом ми пояснюємо, як перетворити штучний інтелект на власного помічника. Реалізація рекомендацій допоможе трансформувати українську освіту та зробити її більш інноваційною», — сказав міністр освіти та науки Оксен Лісовий.

Читайте також: Єрмак і Лісовий провели зустріч із представниками близько 40 закордонних університетів

Як повідомлялося, на базі Навчально-наукового інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка разом з американськими партнерами планують відкрити школу для підготовки спеціалістів у галузі штучного інтелекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-