Висновки звіту ООН є важливим етапом для розслідування злочинів рф — Ткаченко

Висновки звіту ООН є важливим етапом для розслідування злочинів рф — Ткаченко

Укрінформ
Висновки останнього звіту ООН є важливим етапом на шляху міжнародного розслідування злочинів російських загарбників в Україні.

Як передає Укрінформ, про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Телеграмі.

"Інформаційна війна триває, ворог не спить, подекуди вдосконалює свої методи, подекуди використовує ті ж самі маніпуляції. Дискредитовувати наших партнерів - це вже звична історія. Останній звіт ООН щодо злочинів росії в Україні одразу став мішенню пропагандистської машини рф з метою нівелювання надважливих результатів звіту, що прямо звинувачують росіян у серйозних злочинах в Україні", - зазначив міністр.

За його словами, звіт ООН чітко доводить, що російська влада скоїла численні порушення міжнародного права, прав людини та міжнародного гуманітарного права у багатьох регіонах України, багато з яких прирівнюються до воєнних злочинів.

"Щодо злочину геноциду - це окремий вид злочинів. Автори звіту не ставили собі завдання доведення чи спростування геноциду. Цей злочин потребує окремого ретельного документування, і така робота ведеться паралельно з доведенням інших злочинів рф в Україні", - зазначив Ткаченко.

Читайте також: Комісія ООН рекомендує Україні створити «реєстр жертв»

Він підкреслив, що висновки звіту ООН є важливим етапом на шляху міжнародного розслідування, суду над російськими воєнними злочинцями і їх притягнення до відповідальності. "Тож пильнуймо своє інформаційне поле та не забуваймо, що ми в епіцентрі гібридної війни", - додав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер було оприлюднено комплексну доповідь Незалежної міжнародної комісії з розслідування порушень в Україні, створеної резолюцією Ради ООН з прав людини.

У доповіді повідомляється, що російською владою була скоєна численна кількість порушень у сфері міжнародного права, прав людини та міжнародного гуманітарного права у багатьох регіонах України та у самій рф. Багато з цих порушень прирівнюються до воєнних злочинів та включають умисні вбивства, напади на цивільних осіб, незаконне позбавлення волі, тортури, зґвалтування, примусове переміщення та депортацію дітей.

Читайте також: У Раді Європи закликали притягнути до відповідальності винних за агресію проти українців

Задокументовані випадки невибіркових та непропорційних нападів, а також незастосування запобіжних заходів, що є порушенням міжнародного гуманітарного права.

Крім того, Комісія встановила, що, починаючи з 10 жовтня 2022 року, серійні атаки російських збройних сил на енергетичну інфраструктуру України та застосування тортур російською владою можуть бути прирівняні до злочинів проти людяності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-