Як потрапити в Реєстр волонтерів - пояснення Мінреінтеграції

Як потрапити в Реєстр волонтерів - пояснення Мінреінтеграції

Укрінформ
У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій пояснили, як потрапити у Реєстр волонтерів.

Як передає Укрінформ, про це Мінреінтеграції повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що в Україні Реєстр волонтерів існує з 2014 року, адже саме тоді нові виклики для країни породили потужний рух громадян, які хотіли допомагати армії.

«Згідно з Податковим кодексом суми коштів, які збирає волонтер, не будуть включатися до його щорічного оподаткованого доходу. Важливо, щоб гроші, які він отримує, були зібраними на спеціальний рахунок або картку, а витрати на благодійність мали документальне підтвердження», - ідеться в повідомленні.

Запит можна зробити у податковій за місцем реєстрації або особисто чи поштовим відправленням.

Для цього необхідні: довідка з банку (банків) форми 4-РВ, копії паспорта, витягу про місце реєстрації й ідентифікаційного коду, заява за формою 1-РВ.

Читайте також: Президент постановив нагородити волонтерів відзнакою «Золоте серце»

У Мінреінтеграції зазначають, що реєстрація не є обов’язковою, основна її мета - вберегти волонтера від несправедливих обвинувачень і мінімізувати всі ризики в питаннях оподаткування.

«Пам'ятайте. Необхідно зберігати документи, що стосуються вашої благодійності: чеки, накладні, фотозвіти», - наголошують у міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні започатковано нову відзнаку для волонтерів - Золоте серце, цьогоріч її отримали представники 50 волонтерських організацій.

Фото: freeradio.com.ua 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-