МКІП наполягатиме на розширенні кількості російських телекомпаній, що підпадають під санкції ЄС

МКІП наполягатиме на розширенні кількості російських телекомпаній, що підпадають під санкції ЄС

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики наполягатиме на розширенні кількості російських телекомпаній та пропагандистів у наступних пакетах санкцій Євросоюзу.

Про це повідомив заступник міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Цими днями набув чинності шостий пакет санкцій Євросоюзу, де під них потрапили три великі мовники: «росія РТР/РТР Планета», «росія 24/Russia 24» та Міжнародний ТВ-центр... Ми точно не збираємося зупинятися на цьому санкційному пакеті і наполягатимемо на включенні в наступні пакети інших російських телекомпаній та російських пропагандистів, оскільки санкції - це важливо", - сказав Шевченко.

Він додав, що важливо і притягнення до відповідальності і доведення участі російських пропагандистів у розпалюванні війни.

Читайте також: У МКІП закликають долучатися до інтернет-військ, щоб Україна залишалася у світовому інформаційному полі

Як повідомлялося раніше, лідери країн Європейського Союзу погодили шостий пакет санкцій проти російської федерації та білорусі, який, серед іншого, передбачає призупинення мовлення трьох російських медіа, що перебувають у державній власності: «росія РТР/РТР Планета», «росія 24/Russia 24» та Міжнародного ТВ-центру. Також санкції поширюються на Національну державну телерадіокомпанію республіки білорусь «белтелерадиокомпания» і провідного оператора телекомунікаційних послуг міністерства оборони рф АТ «Воентелеком». У Європі вже більш як 30 країн блокують російську пропаганду, зокрема мовлення телеканалів рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-