СБУ викрила зловмисників, які торгували зброєю та ртуттю

СБУ викрила зловмисників, які торгували зброєю та ртуттю

Фото
Укрінформ
Контррозвідка Служби безпеки України викрила зловмисників, які торгували зброєю та ртуттю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

«СБУ викрила та припинила злочинну діяльність групи осіб, які, діючи на території Львівської та Закарпатської областей, здійснювали незаконну торгівлю вогнепальною зброєю та особливо небезпечними хімічними речовинами», - ідеться в повідомленні.

Організаторами схеми виявилися колишній керівник одного з підрозділів ДСНС України та раніше судимий житель Закарпатської області.

Читайте також: СБУ затримала росіянина, який був топчиновником окупаційної влади Криму

У ході проведення слідчих дій із незаконного обігу вилучено 25 кг ртуті металічної, 9-мм пістолет «Браунінг» та понад 300 набоїв до вогнепальної зброї різного калібру. Одного з фігурантів затримали при спробі продажу чергової партії отруйної речовини та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Контррозвідка СБУ викрила ділків, які торгували особливо небезпечними речовинами / Фото: СБУ

Одному зі зловмисників повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 4 ст. 321 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.

Читайте також: СБУ викрила хакера, який адміністрував «армію ботів»

Наразі тривають слідчі дії спрямовані на отримання доказів та притягнення до відповідальності інших учасників злочинної схеми.

Як повідомляв Укрінформ, 17 серпня Служба безпеки України затримала у Кропивницькому одного з лідерів банди, яка збувала бойові гранати і вибухові речовини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-