СБУ викрила хакера, який адміністрував «армію ботів»

СБУ викрила хакера, який адміністрував «армію ботів»

Укрінформ
В Івано-Франківській області Служба безпеки України викрила хакера, який адміністрував діяльність «армії ботів», поширював вірусні програми і здійснював DDoS- та спам-атаки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

"Служба безпеки України викрила хакера, який створив та адміністрував потужний ботнет – автоматизовану мережу з понад 100 тисяч фейкових облікових записів. Через неї він здійснював DDoS- та спам-атаки, виявляв уразливості вебсайтів та зламував їх", - ідеться у повідомленні.

Як вдалося встановити кіберфахівцям СБУ, зловмисником виявився житель Івано-Франківської області. Окрім кібератак і зламування сайтів він займався підбором паролів до скриньок електронної пошти на віддалених платформах так званим «брутфорсом». Замовників знаходив на закритих форумах та у чатах Телеграму, а розрахунки з «клієнтами» здійснював через заборонені в Україні електронні платіжні системи.

"При цьому, за даними слідства, прикарпатець є представником російської електронної системи миттєвих розрахунків Webmoney, на яку поширюється дія санкцій РНБО. Він виготовляв і видавав користувачам атестати підсанкційної платіжної системи, які використовуються для проведення трансакцій", - зазначили СБУ.

Читайте також: Російські хакери викрали секретну інформацію контррозвідки США – Reuters

У ході обшуків, проведених за адресами реєстрації та фактичного проживання зловмисника, вилучене комп’ютерне обладнання із доказами протиправної діяльності.

Організатору ботнету готується повідомлення про підозру згідно з ч. 2 ст. 361-1 (створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) та ст. 363-1 (перешкоджання роботі електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку шляхом масового розповсюдження повідомлень електрозв'язку) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні фіксуються 60 тисяч кібератак на тиждень. Перше місце займають атаки на державний сектор.

Фото: ssu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-