Російські хакери викрали секретну інформацію контррозвідки США – Reuters

Російські хакери викрали секретну інформацію контррозвідки США – Reuters

Укрінформ
Хакерська атака, проведена в 2020 році з території Росії з використанням ПЗ SolarWinds та Microsoft, дозволила зловмисникам отримати доступ до розслідувань контррозвідки США проти РФ, а також до інших файлів з чутливою інформацією.

Про це повідомило в четвер американське інформагентство Reuters із посиланням на обізнані джерела, передає Укрінформ.

«Підозрювані хакери з Росії, які використали програмне забезпечення SolarWinds та Microsoft для проникнення у федеральні агентства США, отримали доступ до інформації про розслідування контррозвідки, політику санкцій проти росіян, а також реагування США на COVID-19»,- зазначається в повідомленні.

Як уточнило одне із джерел, «злам доступу до справ контррозвідки проти Росії був найбільшою втратою».

Нові повідомлення з’явилися після того, як у американському уряді стверджували, що російські хакери отримали лише доступ до несекретної мережі дев’яти федеральних установ. Крім того, було відомо, що зловмисники викрали цифрові сертифікати для доступу до ліцензованого Microsoft Office 365, яке використовується як в урядових, так і недержавних установах США.

Читайте також: Російські хакери атакували урядові мережі США і Європи – ЗМІ

Представники Мінюсту США поки утримуються від офіційних коментарів.

Як повідомляв Укрінформ, хакерська атака із використанням програмного забезпечення Solar Winds була однією з наймасштабніших, яку минулого року провели російські хакери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-