Російські хакери атакували урядові мережі США і Європи – ЗМІ

Російські хакери атакували урядові мережі США і Європи – ЗМІ

Укрінформ
Російські хакери, що стоять за хакерською атакою у 2020 році на федеральні агентства США, протягом останніх місяців намагалися проникнути в американські та європейські урядові мережі.

Про це повідомляє CNN з посиланням на аналітиків кібербезпеки, що стежать за групою, передає Укрінформ.

За словами старшого віцепрезидента і технічного директора компанії з кібербезпеки Mandiant Чарльза Кармакала, російська група порушила діяльність кількох технологічних фірм, використовуючи нові методи та інструменти в операціях.

«Група скомпрометувала декілька урядових структур, організацій, які зосереджуються на політичних та зовнішньополітичних питаннях, і постачальників технологій, які забезпечують прямий або непрямий доступ до кінцевих цільових організацій у Північній Америці та Європі», - сказав він.

На цей час поки не зрозуміло, до яких даних, якщо такі є, отримали доступ хакери.

«Але ця атака є нагадуванням про виклик, який стоїть перед адміністрацією Байдена, коли вона намагається зупинити зусилля провідних цифрових противників Америки щодо доступу до конфіденційних урядових даних», - пише видання.

Читайте також: Масштабний злив даних користувачів Facebook не підтвердився

Офіційний представник США, знайомий з цим питанням, сказав, що федеральні органи відстежують останні дії російських хакерів.

«Це питання піднімалося на останніх засіданнях Ради національної безпеки», - заявив чиновник на умовах анонімності.

Читайте також: США обмежать використання хакерами криптовалюти для отримання викупів - WSJ

Російська група найбільш відома атакою на програмне забезпечення, розроблене ІТ-компанією SolarWinds. Цей кібернапад порушив роботу щонайменше дев'яти агентств США у грудні 2020 року. Зокрема була зупинена робота американського трубопроводу Colonial Pipeline, й виробника м’яса JBS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-