США обмежать використання хакерами криптовалюти для отримання викупів - WSJ

США обмежать використання хакерами криптовалюти для отримання викупів - WSJ

Укрінформ
Сполучені Штати готують пакет контрзаходів проти хакерів, що здійснюють атаки на підприємства й організації, який обмежить використання ними криптовалюти для отримання викупів.

Про це повідомляє в п’ятницю The Wall Street Journal із посиланням на джерела, обізнані з ситуацією, передає Укрінформ.

«Адміністрація Байдена готує низку заходів, включно із санкціями, щоб ускладнити використання хакерами криптовалюти з метою отримання прибутку від атак з програмами-здирниками», - зауважує видання.

Основна ідея полягає в тому, щоби перекрити доступ зловмисників до анонімної форми оплати, яка сприяє розквіту кримінальної діяльності та становить зростаючу загрозу національній безпеці США.

Читайте також: Хакери атакували німецьку ЦВК

Так, американський Мінфін упродовж наступного тижня планує запровадити санкції проти виявлених «гаманців» хакерів, а також поширити нові інструкції для підприємств і організацій, які можуть постраждати від атак. Дещо згодом очікується введення в США нових правил боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму, які обмежуватимуть використання криптовалюти як механізму для перерахування коштів вимагачам.

У адміністрації Байдена очікують, що комплекс цих заходів підірве можливість хакерів використовувати систему фінансових операцій з цифровою валютою у зловмисних цілях.

Читайте також: Метою хакерської атаки на мережі ООН був шпіонаж – Bloomberg

Як повідомляв Укрінформ, впродовж останнього року хакерські напади з використанням програм-здирників суттєво активізувалися. Зокрема, відбулася масштабна атака на американського розробника програмного забезпечення SolarWinds, зупинена робота американського трубопроводу Colonial Pipeline, й виробника м’яса JBS. За даними американської розвідки, злочинні угруповання діяли з території Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-