Ясько відвідала Саакашвілі у грузинській в'язниці

Ясько відвідала Саакашвілі у грузинській в'язниці

Укрінформ
Народна депутатка від парламентської фракції «Слуга народу» Єлизавета Ясько відвідала у грузинській в’язниці експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі, про відносини з яким нещодавно оголосила.

Про це вона написала у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Відвідала Міхеїла Саакашвілі в Грузії. Я пишаюсь ним і його духом! Сьогодні Третій Президент Грузії Міхеіл Саакашвілі перебуває під незаконним арештом в місті Руставі. Це абсолютно неприпустимо. Він - політичний в'язень, громадянин України, в країні де, на жаль, немає справедливої судової системи! Зараз дії за грузинським народом та міжнародною спільнотою», - зазначила Ясько.

Читайте також: «Саакашвілі в контейнері»: порт Поті не має підтверджених даних

Депутатка вважає, що грузинський народ має стати на захист свого Саакашвілі та назвала це великою боротьбою за майбутнє Грузії.

«Міша Саакашвілі - політичний в'язень, і ми всі повинні зробити так, щоб він вийшов на свободу!», - написала Ясько.

Як повідомляв Укрінформ, Саакашвілі вранці в п'ятницю, 1 жовтня, розмістив відеоролик у Фейсбуці, в якому сказав, що перебуває в Батумі.

Читайте також: Саакашвілі написав листа Зеленському

Увечері того ж дня прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі оголосив, що експрезидента Саакашвілі затримали.

Саакашвілі оголосив голодування, заявивши, що вважає себе політв'язнем.

Саакашвілі очолював Грузію в 2008-2013 роках. Після поразки на виборах у 2013 році він залишив країну. Проти політика порушили кілька кримінальних справ, за деякими з них він був заочно засуджений до ув'язнення.

Читайте також: Саакашвілі назвав умову для припинення голодування

У 2015 році він був позбавлений грузинського громадянства і майже шість років є громадянином України. Зараз він є головою Виконавчого комітету Національної ради реформ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-