«Саакашвілі в контейнері»: порт Поті не має підтверджених даних

«Саакашвілі в контейнері»: порт Поті не має підтверджених даних

Укрінформ
Адміністрація грузинського порту Поті заявляє, що не несе відповідальності за потрапляння до Грузії експрезидента Михеїла Саакашвілі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє інформаційний портал «Новини-Грузія».

Саакашвілі таємно приїхав з України до Грузії перед муніципальними виборами, що відбулися 2 жовтня. Слідчі відомства стверджують, що 29 вересня експрезидент незаконно перетнув державний кордон, не уточнюючи при цьому жодних обставин. ЗМІ стверджують, що політик прибув з українського Чорноморська в порт Поті на поромі, сховавшись у вантажному контейнері.

Читайте також: Саакашвілі написав листа Зеленському

«Корпорація морський порт Поті» (APM Terminals Poti) зазначає, що у них немає підтвердженої інформації щодо цього питання. Одночасно вони зазначають, що огляд усіх вантажів у порту здійснюють державні відомства.

«Морський порт Поті не уповноважений і, відповідно, не відповідальний за перевірку вхідного або вихідного вантажу і їх супроводжуючих осіб на територію порту. Цей процес повністю контролюється і керується відповідними державними відомствами», - йдеться в заяві, опублікованій на сторінці порту в Фейсбуці.

Про те, що і слідство схиляється до версії потрапляння Саакашвілі в Грузії через Поті, свідчить факт затримання батька і сина Зураба і Шалви Цоцорія, які, за повідомленнями ЗМІ, є співробітниками портового термінала.

Читайте також: Саакашвілі назвав умову для припинення голодування

«Що стосується інформації про затримання двох співробітників нашої компанії, ми чекаємо на офіційну заяву від відповідних органів і, звичайно ж, готові до співпраці з правоохоронними органами у разі потреби», - сказано в заяві.

Проти батька і сина Цоцорія слідство триває за двома статтями КК Грузії: «приховування тяжкого злочину», а також «незаконне перевезення мігрантів через державний кордон Грузії та створення їм відповідних умов для незаконного перебування у Грузії».

Загалом у рамках справи про незаконний перетин державного кордону Саакашвілі затримано трьох осіб. Також затримано Елгуджу Цомая, який надав у розпорядження Саакашвілі свою квартиру в Тбілісі.

Читайте також: Український консул відвідала Саакашвілі у в'язниці – МЗС

Як повідомляв Укрінформ, Саакашвілі вранці в п'ятницю, 1 жовтня, розмістив відеоролик у Фейсбуці, в якому сказав, що перебуває в Батумі.

Увечері того ж дня прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі оголосив, що експрезидента Саакашвілі затримали.

Саакашвілі оголосив голодування, заявивши, що вважає себе політв'язнем.

Читайте також: У Грузії затримали двох людей, які нібито допомогли Саакашвілі потрапити в країну

Саакашвілі очолював Грузію в 2008-2013 роках. Після поразки на виборах у 2013 році він залишив країну. Проти політика порушили кілька кримінальних справ, за деякими з них він був заочно засуджений до ув'язнення.

У 2015 році він був позбавлений грузинського громадянства і майже шість років є громадянином України. Зараз він є головою Виконавчого комітету Національної ради реформ України.

Фото з сайту newsgeorgia.ge

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-