Саакашвілі написав листа Зеленському

Саакашвілі написав листа Зеленському

Укрінформ
Експрезидент Грузії Михеіл Саакашвілі подякував Президенту України Володимиру Зеленському, який пообіцяв посприяти його звільненню.

Текст листа, адресованого українському лідеру, опублікований на сторінці Саакашвілі в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Глибоко зворушений вашими словами та відгуком справжнього державного діяча високого класу на мій незаконний арешт і ув'язнення в Грузії за сфальсифікованими обвинуваченнями, які крім Росії не визнає ніхто у світі», - написав Саакашвілі.

Він підкреслив, що високо оцінює принципову позицію Зеленського щодо захисту України та всіх в'язнів Кремля.

«Я більше за життя люблю свою Грузію, але дуже люблю й Україну, мою другу батьківщину, де провів багато років свого життя і де у мене є сім'я і друзі, і громадянство, яке я дуже ціную. Я все життя буду пишатися тим, що мав можливість внести свій скромний внесок у впроваджувані вами історичні зміни та реформи. Оскільки я фактично є особистим в'язнем Путіна, то дуже високо оцінюю вашу принципову позицію стосовно захисту України, всього регіону і всіх в'язнів імперії», - йдеться в листі.

Читайте також: Держдеп: Уважно відстежуємо ситуацію із затриманням Саакашвілі

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент України Володимир Зеленський пообіцяв посприяти звільненню заарештованого в Грузії експрезидента Михеіла Саакашвілі.

"Саакашвілі є громадянином України. Всі інститути: міністерство закордонних справ і наше посольство в Грузії, на рівні посла Грузії, який працює в Україні, і на рівні кабінетів міністрів, і на рівні прем'єрів - ми всі будемо цим займатися", - заявив він.

Саакашвілі вранці в п'ятницю, 1 жовтня, розмістив відеоролик у Фейсбуці, в якому сказав, що перебуває в Батумі.

Читайте також: Український консул відвідала Саакашвілі у в'язниці – МЗС

Увечері того ж дня прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі оголосив, що експрезидента Саакашвілі затримали.

Саакашвілі оголосив голодування, заявивши, що вважає себе політичним в'язнем.

Саакашвілі очолював Грузію в 2008-2013 роках. Після поразки на виборах 2013 року він залишив країну. Проти політика порушили низку кримінальних справ, за деякими з них він був заочно засуджений до ув'язнення.

Читайте також: ЗМІ розповіли, як Саакашвілі міг потрапити до Грузії

У 2015 році він був позбавлений грузинського громадянства і майже шість років є громадянином України. Зараз він є головою Виконавчого комітету Національної ради реформ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-