ЗМІ розповіли, як Саакашвілі міг потрапити до Грузії

ЗМІ розповіли, як Саакашвілі міг потрапити до Грузії

Укрінформ
Колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі міг перетнути кордон у порту Поті у вентиляційній кабіні вантажівки-трейлера.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Эхо Кавказа.

Зазначається, що за інформацією конфіденційних джерел грузинського видання CNews, колишній президент Грузії потрапив на батьківщину у вентиляційній кабіні вантажівки.

Видання, зокрема, спирається на слова неназваного родича водія трейлера Елгуджі Цомая, який возить овочі з Грузії до України. Він нібито є і власником квартири у Тбілісі, в якій був затриманий Саакашвілі.

Також повідомляється, що трейлер перетнув кордон Грузії у порту Поті. Таким чином, припускає видання, вантажівка із Саакашвілі прибула поромом з України.

Читайте також: Власнику квартири, в якій затримали Саакашвілі, висунули обвинувачення

У Поті Цомая нібито пересів на власний легковик, яким і доставив Саакашвілі до Батумі. Джерело при цьому спростовує інформацію про те, що експрезидент перебував у Грузії чотири дні, перш ніж його затримали.

Як повідомляв Укрінформ, вранці у п'ятницю, 1 жовтня, Саакашвілі розмістив відеоролик у Фейсбуці, в якому сказав, що перебуває у Батумі.

Увечері того ж дня голова уряду Грузії Іраклій Гарібашвілі повідомив, що Міхеїла Саакашвілі затримали 1 жовтня. Своєю чергою експрезидент оголосив голодування, заявивши, що вважає себе політичним в'язнем.

Читайте також: Повернення Саакашвілі обговорять на міжурядовому та дипломатичному рівнях - Президент

Нагадаємо, Міхеїл Саакашвілі очолював Грузію у 2008-2013 роках. Після поразки на виборах у 2013 році він залишив країну. На батьківщині проти нього порушили низку кримінальних справ, за деякими він був заочно засуджений до ув'язнення.

У 2015 році Саакашвілі позбавили грузинського громадянства, і вже майже шість років він є громадянином України. Наразі він очолює Виконавчий комітет Національної ради реформ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-