Повернення Саакашвілі обговорять на міжурядовому та дипломатичному рівнях - Президент

Повернення Саакашвілі обговорять на міжурядовому та дипломатичному рівнях - Президент

Укрінформ
Питання повернення голови Виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеїла Саакашвілі в Україну обговорюватиметься на дипломатичному рівні, а також на рівні урядів України та Грузії.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав на пресконференції у Трускавці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Пан Саакашвілі є громадянином України. Тому його це також стосується. Всі інституції - Міністерство закордонних справ і наші посольства, які працюють в Грузії; на рівні посла Грузії, який працює в Україні, і на рівні розмови між нашими Кабінетами Міністрів, на рівні розмов прем'єрів ми всі будемо цим займатися”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Дізнавшись про арешт Саакашвілі, його мати і син приїхали до Грузії

Він наголосив, що влада зобов'язана дбати про своїх громадян, в тому числі вирішувати питання їх повернення на батьківщину, якщо вони потрапили у біду.

Водночас Президент наголосив, що здивований рішенням Міхеіла Саакашвілі поїхати до Грузії.

“З приводу цікавої людини Міхеіла Саакашвілі. Я не знав, що він поїхав до Грузії, я був дуже здивований. Побачив про це в пресі”, - сказав Зеленський.

Він підкреслив, що як Президент повинен думати про нього як про громадянина України. «А чому він (Саакашвілі – ред.) так зробив... напевне, він думав, що це такий політичний крок, Напевне, хоча я не знаю”, - зауважив Зеленський.

Читайте також: Приїзд Саакашвілі до Грузії мобілізував електорат – політолог

Водночас він наголосив, що вважає цей крок (поїздку Саакашвілі до Грузії – ред.) неправильним через те, що слід було врахувати всі ризики.

Як повідомляв Укрінформ, вранці у п'ятницю, 1 жовтня, Саакашвілі розмістив відеоролик у Фейсбуці, в якому сказав, що перебуває в Батумі. Проте заступник голови МВС Грузії Олександр Дарахвелідзе пізніше заявив, що Саакашвілі, який оголосив про своє повернення на батьківщину, не залишав територію України. Водночас увечері прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі 1 жовтня затримали у цій країні.

Читайте також: Україна просить Грузію допустити консула до затриманого Саакашвілі

В Офісі Президента України повідомили, що уважно стежать за повідомленнями щодо затримання у Грузії експрезидента цієї країни, голови Виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеїла Саакашвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-