Саакашвілі затримали в Грузії

Саакашвілі затримали в Грузії

Укрінформ
Колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі сьогодні, 1 жовтня, затримали в Грузії.

Про це на брифінгу повідомив прем'єр-міністр країни Іраклій Гарібашвілі, передає Укрінформ із посиланням на Новини-Грузія.

«Третій президент Грузії, розшукуваний Михеїл Саакашвілі, затриманий, і він переведений до пенітенціарної установи», - заявив він на брифінгу, де також були присутні міністр внутрішніх справ Вахтанг Гомелаурі й очільник Служби державної безпеки Грузії Грігол Лілуашвілі.

Гарібашвілі не розповів подробиці затримання експрезидента, зазначивши лише те, що грузинські правоохоронці провели операцію «на вищому рівні». При цьому, за його словами, силовики мали інформацію про маршрут пересування Саакашвілі в напрямку Грузії з України.

«Тривали відповідні заходи, відомства працювали координовано. Обрано було такі час і місце, аби чинники, що можуть стати на заваді в затриманні, були мінімальними», - додав він.

У партії Саакашвілі «Єдиний національний рух» інформацію про його затримання досі не прокоментували.

Як повідомляв Укрінформ, вранці у п'ятницю, 1 жовтня, Саакашвілі розмістив відеоролик у Фейсбуці, в якому стверджував, що перебуває в Батумі.

Проте заступник голови МВС Грузії Олександр Дарахвелідзе пізніше заявив, що Саакашвілі, який оголосив про своє повернення на батьківщину, не залишав територію України.

«У нас була активна комунікація і спілкування з українською стороною, і я можу достеменно стверджувати, що Михеїл Саакашвілі не покидав державні кордони України», - сказав Дарахвелідзе.

Читайте також: Прем’єр Грузії звинуватив Саакашвілі у підготовці заворушень у Тбілісі

Саакашвілі очолював Грузію в 2008-2013 роках. Після поразки на виборах у 2013 році він залишив країну. Після чого проти політика порушили низку кримінальних справ, за деякими з них він був заочно засуджений на тюремні терміни. У 2015 році він позбувся грузинського громадянства і вже майже шість років є громадянином України.

Експрезидент Михеїл Саакашвілі оголошений у внутрішньодержавний розшук. Він не повертався до Грузії вже вісім років, хоча багато разів обіцяв зробити це.

Фото з сайту novynarnia.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-