Саакашвілі заявив про прибуття до Грузії

Саакашвілі заявив про прибуття до Грузії

Відео
Укрінформ
Експрезидент Грузії Михеіл Саакашвілі стверджує, що перебуває в Батумі.

Відеозвернення, імовірно, зняте у портовому місті, він розмістив у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ з посиланням на інформаційний портал Новини-Грузія.

«Ось воно, моє Батумі... Я так скучив за цим місцем. Сьогодні здійснилася моя мрія та остаточно вона справдиться, коли Грузія стане на ноги... До швидкої зустрічі у Тбілісі», - говорить Саакашвілі у відео, записаному вночі.

Пізніше він опублікував ще одне відео, кращої якості, в якому говорить про важливість участі громадян в муніципальних виборах 2 жовтня, повідомляє портал.

Відзначається, що, судячи з усього, перше звернення було записане біля канатної станції, що розташована на в'їзді до Батумі - місця дуже багатолюдного, там встановлено десятки камер відеоспостереження. У розмові з журналістами телеканалу «Пірвелі» співробітники прилеглих торговельних об'єктів повідомили, що не бачили експрезидента напередодні вночі, хоча були на місці.

Читайте також: Прем’єр Грузії звинуватив Саакашвілі у підготовці заворушень у Тбілісі

Якоїсь особливої ​​мобілізації поліцейських сил не фіксується ні на в'їзді до Батумі, ні на найближчому прикордонному пункті, ТПП «Сарпі», на кордоні Грузії та Туреччини.

Як пише Перший канал, у МВС Грузії не підтверджують інформацію про те, що Саакашвілі перетнув державний кордон. При цьому у відомстві не уточнюють, перебуває чи ні експрезидент на території країни.

У розмові з телеканалом «Мтаварі» співробітниця київського офісу Саакашвілі Марія Барабаш не підтвердила і не спростувала інформацію про перебування політика в Грузії. При цьому Барабаш повідомила, що напередодні Саакашвілі залишив Київ.

Читайте також: Грузія змінює Конституцію – парламент підтримав проєкт

«Три дні тому він зібрав команду і сказав нам, що їде до Грузії, тому що зараз переломний момент для країни, коли потрібно робити вибір між Європою і минулим. Він сказав нам, що повинен виїхати, оскільки зараз проходить важливий референдум, і він повинен бути в Грузії», - сказала Барабаш.

У заснованій Саакашвілі партії «Єдиний національний рух» новину про повернення експрезидента коментують обережно. Один з лідерів ЄНР, депутат парламенту Заал Удумашвілі сказав журналістам, що дізнався про прибуття Саакашвілі сьогодні вранці з соцмережі.

В черговий раз анонсувавши свій приїзд до Грузії перед муніципальними виборами, Саакашвілі заявив, що не боїться арешту. В уряді країни, тим часом, пообіцяли, що експрезидента буде заарештовано тієї ж хвилини, як він «стане на грузинську землю».

Читайте також: Саакашвілі не впливає на українську політику – Шмигаль

У понеділок, 27 вересня, експрезидент сказав, що придбав квиток на літак до Грузії на вечір 2 жовтня. На своїй сторінці в Фейсбук він опублікував скріншот електронного квитка, з якого випливає, що 2 жовтня Михайло Саакашвілі та його мати Гіулі Аласанія вилетять із київського Борисполя о 19:20 і прилетять до міжнародного аеропорту Тбілісі о 23:45.

Як повідомлялося, Саакашвілі очолював Грузію в 2008-2013 роках. Після поразки на чергових виборах у 2013 році він залишив країну. Після чого проти політика порушили ряд кримінальних справ, за деякими з них його було заочно засуджено до тюремного ув'язнення. У 2015 році його було позбавлено грузинського громадянства, і вже майже шість років він є громадянином України.

Експрезидента Михеіла Саакашвілі оголошено у внутрішньодержавний розшук. Він не повертався до Грузії вже вісім років, хоча багато разів обіцяв зробити це.

Фото: Новини Грузія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-