Прем’єр Грузії звинуватив Саакашвілі у підготовці заворушень у Тбілісі

Прем’єр Грузії звинуватив Саакашвілі у підготовці заворушень у Тбілісі

Укрінформ
Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі вважає, що громадські активісти, які 5 липня планували провести у Тбілісі Марш гідності, пов'язані з експрезидентом країни Міхеілом Саакашвілі.

Про це Гарібашвілі заявив на засіданні уряду, передає Укрінформ з посиланням на Эхо Кавказа.

Прем'єр Грузії назвав події останніх днів у Тбілісі невдалою «змовою антидержавних і антицерковних сил».

«Було заплановано повномасштабне громадянське протистояння, до якого мали залучити поліцейські сили. Вони хотіли, щоб держава використовувала силу проти людей і громадян. Звичайно, ми змогли цього уникнути, ми заздалегідь оцінили ці ризики», - зазначив Гарібашвілі.

Читайте також: У Тбілісі сотні людей вийшли на протест через смерть телеоператора, побитого противниками ЛГБТ

У зв'язках з Міхеілом Саакашвілі прем'єр обвинуватив і журналістів, які напередодні, на проспекті Руставелі, вимагали його відставки.

«Давайте прямо скажемо, що опозиційними телекомпаніями - «Мтаварі», ТВ «Пірвелі», «Формула» керують Саакашвілі і його вкрадені фінанси», - додав політик.

Говорячи про смерть телеоператора Лексо Лашкарава, Гарібашвілі сказав, що всіх осіб, які брали участь у насильстві, буде покарано. За його словами, смерть будь-якої людини - трагедія, з якої б причини вона не сталася.

«Ми бачили, що цю трагедію вони намагалися використовувати для досягнення своїх політичних цілей. Що може бути більш аморальним, ніж спроба досягнення власних політичних цілей через трагедію померлої людини. Звичайно, з якої б причини не помер Лексо Лашкарава, всі винні будуть суворо покарані, поліція вже заарештувала чотирьох осіб. Будь-яке насильство неприпустиме. Ми засуджуємо і завжди засуджуватимемо це, ми попередимо будь-яке насильство у країні», - заявив Гарібашвілі.

Як передавав Укрнформ, оператора телекомпанії «Пірвелі» Лексо Лашкараву, який 5 липня зазнав нападу супротивників ЛГБТ-спільноти, було знайдений мертвим у власній квартирі у Тбілісі.

Згідно поширеної інформації, мертвим чоловіка виявила його мати. Причини смерті встановить експертиза.

За обвинуваченням у нападі на Лашкараву і журналістку «Пірвелі» Міранду Багатурія 8 липня поліція затримала двох осіб. Запобіжним заходом суд обрав для них ув'язнення. Багатурія стверджує, що нападників було набагато більше - до 20 осіб.

В рамках розслідування справи про заворушення у ході акцій 5 липня затримано 20 осіб. За даними МВС Грузії, від їх дій постраждали понад 50 журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-