У Тбілісі сотні людей вийшли на протест через смерть телеоператора, побитого противниками ЛГБТ

У Тбілісі сотні людей вийшли на протест через смерть телеоператора, побитого противниками ЛГБТ

Укрінформ
Сотні людей зібралися на акцію протесту біля парламенту Грузії в центрі Тбілісі у відповідь на загибель оператора телекомпанії «Пірвелі» Лексо Лашкарава, жорстоко побитого під час заворушень 5 липня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє "Ехо Кавказу".

Акція була організована під гаслом «Система вбиває! Виходь за життя!». До неї приєдналися журналісти, правозахисники, політики та пересічні громадяни, які вважають, що влада мусить нести відповідальність за події, через які постраждали десятки журналістів. На знак солідарності з ними деякі учасники мітингу прийшли до парламенту у «закривавленому» одязі.

Автомобільний рух на проспекті Руставелі до теперішнього часу обмежено. Очікується, що громадські активісти оголосять певні вимоги, одна з яких - відставка прем'єра Грузії Іраклія Гарібашвілі.

Читайте також: Китайський медіагігант WeChat заблокував ЛГБТ-акаунти - ЗМІ

Як відомо, 5 липня у Тбілісі були зафіксовані десятки фактів нападу на журналістів з боку радикалів, незадоволених планованою акцією «Хода гідності» на підтримку ЛГБТ-спільноти. Від їхніх дій постраждали понад 50 співробітників ЗМІ, включно з операторами, журналістами, фотографами.

Як передавав Укрінформ, оператор телекомпанії «Пірвелі» Лексо Лашкарава, який 5 липня зазнав нападу супротивників ЛГБТ-спільноти, знайдений мертвим у власній квартирі у Тбілісі.

Відповідно до поширеної інформації, мертвим молодика знайшла його мати. Причини смерті встановить експертиза.

Читайте також: Міжнародна спільнота занепокоєна дискримінацією ЛГБТ в Україні

За звинуваченням у нападі на Лашкарава і журналістку «Пірвелі» Міранду Багатурія 8 липня поліція затримала двох осіб. Як запобіжний захід суд обрав їм ув'язнення. Багатурія стверджує, що нападників було набагато більше - до 20 осіб.

У межах розслідування справи про заворушення під час акцій 5 липня загалом затримано 20 осіб. За даними МВС Грузії, від їхніх дій постраждали понад 50 журналістів.

Фото: Mtavari Arkhi

.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-