У МВС Грузії заявили, що Саакашвілі не виїжджав з України

У МВС Грузії заявили, що Саакашвілі не виїжджав з України

Укрінформ
Заступник глави МВС Грузії Олександр Дарахвелідзе заявив, що експрезидент країни Михеіл Саакашвілі, який оголосив про своє повернення на батьківщину, не залишав територію України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Новини-Грузія.

«У нас була активна комунікація і спілкування з українською стороною, і я можу достеменно стверджувати, що Михеіл Саакашвілі не залишав державних кордонів України. Вкотре повторюю, Михеіл Саакашвілі не перетинав державний кордон Грузії і не залишав державний кордон України», - заявив Дарахвелідзе.

За його словами, якщо Саакашвілі дійсно перетне кордон, то буде затриманий і переведений до пенітенціарної установи.

Заступник глави МВС Грузії також прокоментував повідомлення ЗМІ про перекидання поліцейських бронемашин і спецназу до Батумі. Він підтвердив факт, повідомивши, що мобілізація пов'язана з майбутніми виборами і зобов'язанням відомства щодо забезпечення порядку в день голосування.

Раніше в п'ятницю, 1 жовтня, Саакашвілі розмістив відеоролик у Фейсбуці, в якому стверджував, що перебуває в Батумі.

Читайте також: Прем’єр Грузії звинуватив Саакашвілі у підготовці заворушень у Тбілісі

Як повідомлялося, Саакашвілі очолював Грузію в 2008-2013 роках. Після поразки на виборах у 2013 році він покинув країну. Після чого проти політика порушили низку кримінальних справ, за деякими з них він був заочно засуджений на тюремні терміни. У 2015 році він позбувся грузинського громадянства і вже майже шість років є громадянином України.

Експрезидент Михеіл Саакашвілі оголошений у внутрішньодержавний розшук. Він не повертався до Грузії вже вісім років, хоча багато разів обіцяв зробити це.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-