Україна просить Грузію допустити консула до затриманого Саакашвілі

Україна просить Грузію допустити консула до затриманого Саакашвілі

Укрінформ
Тимчасовий повірений Грузії в Україні, старший радник Сандро Топурія поінформував Міністерство закордонних справ України про обставини затримання Міхеіла Саакашвілі в Грузії.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Відтак, 2 жовтня до МЗС був запрошений тимчасовий повірений Грузії в Україні, старший радник Сандро Топурія.

“Дипломат поінформував про обставини затримання в Грузії громадянина України Міхеіла Саакашвілі, інкриміновані йому статті грузинського кримінального кодексу”, - зазначив речник.

Читайте також: Зеленський занепокоєний новинами про затримання Саакашвілі у ГрузіїНикифоров

Українська сторона наголосила на необхідності повного дотримання законних прав Саакашвілі, звернулася із запитом на його відвідання українським консулом задля надання консульської і правової допомоги.

Ніколенко акцентував, що в МЗС підтвердили принципову позицію України про невтручання у внутрішні справи Грузії.

Як повідомляв Укрінформ, вранці у п'ятницю, 1 жовтня, Саакашвілі розмістив відеоролик у Фейсбуці, в якому сказав, що перебуває в Батумі.

Проте заступник голови МВС Грузії Олександр Дарахвелідзе пізніше заявив, що Саакашвілі, який оголосив про своє повернення на батьківщину, не залишав територію України.

Водночас увечері прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що колишнього президента Грузії Саакашвілі 1 жовтня затримали у цій країні.

До МЗС запросили керівника грузинського посольства в Україні для отримання офіційної інформації щодо підстав та обставин затримання Саакашвілі в Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-