Зеленський занепокоєний новинами про затримання Саакашвілі у Грузії – Никифоров

Зеленський занепокоєний новинами про затримання Саакашвілі у Грузії – Никифоров

Укрінформ
В Офісі Президента уважно стежать за повідомленнями щодо затримання у Грузії експрезидента цієї країни, голови Виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеїла Саакашвілі.

Про це у Фейсбуці поінформував прессекретар Президента Сергій Никифоров, передає Укрінформ.

«Уважно стежимо за повідомленнями про затримання голови Виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеїла Саакашвілі. Президент Володимир Зеленський занепокоєний такими новинами і тоном заяв, що лунають в Грузії щодо можливого розвитку ситуації», - написав він.

За словами прессекретаря, Україна звертається до грузинської сторони за роз'ясненням щодо усіх обставин та причин такого кроку відносно українського громадянина.

При цьому Никифоров зазначив, що Посольство України в Грузії поки що не отримало офіційної інформації про затримання. «Але наші консули вже працюють над тим, аби надати Міхеїлу Саакашвілі усю необхідну допомогу», - підкреслив він.

Читайте також: Прем’єр Грузії звинуватив Саакашвілі у підготовці заворушень у Тбілісі

Як повідомляв Укрінформ, вранці у п'ятницю, 1 жовтня, Саакашвілі розмістив відеоролик у Фейсбуці, в якому сказав, що перебуває в Батумі.

Проте заступник голови МВС Грузії Олександр Дарахвелідзе пізніше заявив, що Саакашвілі, який оголосив про своє повернення на батьківщину, не залишав територію України.

Водночас увечері прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі 1 жовтня затримали у цій країні.

Саакашвілі очолював Грузію у 2008-2013 роках. Після поразки на виборах у 2013 році він залишив країну. Після чого проти політика порушили низку кримінальних справ, за деякими з них він був заочно засуджений на тюремні терміни.

У 2015 році він позбувся грузинського громадянства і вже майже шість років є громадянином України.

Експрезидент Михеїл Саакашвілі у Грузії оголошений у внутрішньодержавний розшук. Він не повертався до Грузії вже вісім років, хоча багато разів обіцяв зробити це.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-