Саакашвілі назвав умову для припинення голодування

Саакашвілі назвав умову для припинення голодування

Укрінформ
Міхеїл Саакашвілі має намір продовжувати голодування у в'язниці, допоки не опиниться на волі разом із затриманими прихильниками.

Про це повідомив адвокат експрезидент Ніка Гварамія, передає Укрінформ із посиланням на портал «Грузия Online».

Гварамія зачитав журналістам лист від Саакашвілі, якого відвідав у в'язниці 4 жовтня.

«Я повернувся, щоб допомогти нашому народові у справі відновлення свободи й демократії. Як і очікувалося, режим мене заарештував, але я залишаюся вільною людиною за ґратами. Як вам напевно відомо, я оголосив голодування. Хочу, щоб ви знали - я не припиню його в жодному разі, доки я і затримані через мене люди не будуть звільнені», - написав Саакашвілі.

Він додав, що голодування «в будь-якому разі, триватиме до кінця мого життя... готовий хоча б своєю знедоленістю підтвердити, що за Грузію варто жити і варто померти».

Читайте також: У Грузії затримали двох людей, які нібито допомогли Саакашвілі потрапити в країну

Як повідомляв Укрінформ, увечері 1 жовтня прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що Михеїла Саакашвілі затримали на території країни.

Експрезидент оголосив голодування, заявивши, що вважає себе політичним в'язнем.

Саакашвілі очолював Грузію у 2008-2013 роках. Після поразки на виборах 2013 року він залишив країну. На батьківщині проти політика порушили низку кримінальних справ, за деякими він був заочно засуджений до ув'язнення.

Читайте також: Український консул відвідала Саакашвілі у в'язниці – МЗС

У 2015 році Саакашвілі позбавили грузинського громадянства, і майже шість років він є громадянином України. Зараз він очолює Виконавчий комітет Національної ради реформ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-