Карантин вихідного дня: МКІП і комітет Ради готують пропозиції для підтримки культури

Карантин вихідного дня: МКІП і комітет Ради готують пропозиції для підтримки культури

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики разом із профільним міністерством готують пропозиції до уряду щодо підтримки культурної сфери в період карантину вихідного дня.

Як передає Укрінформ, про це поінформувала заступниця голови Комітету, заступниця голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук в ефірі телеканалу “Україна 24”.

“З приводу компенсацій — ми з нашим комітетом, це Комітет з питань гуманітарної політики, і профільне міністерство, готуємо пропозиції до Кабінету Міністрів щодо підтримки сфери гостинності, культурних закладів. Бо вони дійсно є під загрозою закриття. Половина виручки, половина прибутків припадає саме на вихідні дні. Власники і менеджери кіномереж, ресторанів кажуть, що їм вигідніше зараз закритися, аніж працювати п’ять днів на тиждень”, - сказала Кравчук.

Говорячи про те, які пропозиції готуються, депутат уточнила, що йдеться про компенсації тим закладам, які не можуть працювати у вихідні дні.

Читайте також: Карантин вихідного дня зупинить ураганні темпи поширення COVID-19 – Степанов

“Однозначно, потрібно вести переговори щодо несплати оренди за цей період, бо є такий ризик, що орендодавці можуть сказати, що вони працюють п’ять днів, це все одно робочий тиждень. Тому це є грошова компенсація і певні пільги щодо оренди. Знову ж таки, цей пакет формується. Я думаю, що протягом найближчих днів ми про це зможемо заявити публічно і вести вже переговори з Прем’єр-міністром щодо конкретних кроків”, - розповіла Кравчук.

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада Кабінет Міністрів ухвалив рішення про відмову від адаптивного карантину і введення на території всієї країни обмежень помаранчевого рівня. Також рішенням уряду на три тижні, починаючи з 14-15 листопада, вводиться карантин вихідного дня.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов вважає, що карантин вихідного дня має призупинити рівень зростання захворюваності на COVID-19 та запобігти колапсу в медичній системі. За його словами, з точку зору епідеміології, найкращим варіантом для запобігання розповсюдження хвороби було б введення тритижневого локдауну. Втім, це неможливо, з огляду на прогнозовані економічні втрати.

Як повідомлялося, станом на 12 листопада в Україні на COVID-19 захворіло 500 865 осіб, з них одужало 227 694 особи, летальних випадків зареєстровано 9145. За минулу добу виявлено 11 057 нових випадків коронавірусної хвороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-