Поранених українських моряків перевели в

Поранених українських моряків перевели в "Лефортово" ще в суботу - адвокат

Укрінформ
Переведення трьох поранених військовополонених українських моряків з медсанчастини СІЗО "Матросская тишина" в СІЗО "Лефортово" відбулося в суботу, 26 січня.

Про це координуючий роботу команди захисту військовополонених українських моряків адвокат Микола Полозов написав в Facebook .

"За заявою слідчого, поранені військовополонені українські моряки Андрій Артеменко, Андрій Ейдер і Василь Сорока ще в суботу були переведені з медсанчастини СІЗО "Матросская тишина" в СІЗО "Лефортово". Нашим адвокатам в СІЗО "Матросская тиша" підтвердили, що троє поранених військовополонених там уже не знаходяться. Протягом доби слідчий пообіцяв підготувати і передати в СІЗО "Лефортово" дозвіл на вхід для адвокатів поранених військовополонених", - пише Полозов.

Він уточнив, що зустріч адвокатів з Артеменком, Ейдером і Сорокою може бути утруднений у зв'язку з наявними об'єктивними організаційними складнощами для відвідування ув'язнених в СІЗО "Лефортово". "Шукатимемо можливості забезпечити адвокатам відвідування поранених військовополонених до цього часу", - резюмував Полозов.

Читайте також: Адвокат підтвердив, що трьох поранених українських моряків перевели до "Лефортово"

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українські військові кораблі, які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя, а також 24 моряків.

Після захоплення всіх українців взяли під варту на 2 місяці. Їх обвинуватили в незаконному перетині кордону Російської Федерації в Чорному морі. 29 листопада українців вивезли в СІЗО Москви.

16 січня Лефортовський суд Москви продовжив термін тримання під вартою всім 24 полоненим до 24 і до 26 квітня 2019 року. Адвокати подаватимуть апеляції відносно всіх українців.

Всі захоплені моряки назвали себе військовополоненими.

24 січня ПАРЄ прийняла резолюцію "Ескалація напруженості навколо Азовського моря і Керченської протоки та загрози європейській безпеці", в якій офіційно вимагає від Росії поводитися із захопленими в районі Керченської протоки українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-