Понад дві тисячі шкіл України стали інклюзивними - Марина Порошенко

Понад дві тисячі шкіл України стали інклюзивними - Марина Порошенко

Укрінформ
В Україні 2 620 шкіл перейшли на інклюзивну форму навчання в рамках проекту "Інклюзивна освіта як рівень свідомості нації".

Про це розповіла дружина Президента Марина Порошенко на прес-конференції з регіональними та всеукраїнськими медіа, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За останні два роки ми бачимо великий прогрес у цьому питанні. На сьогодні кількість учнів з особливими освітніми потребами збільшилася, якщо порівняти з 2016 роком, коли було 4180 учнів, і зараз - кількість учнів 8170. Тобто бачимо, що більш ніж удвічі збільшилася кількість учнів з особливими освітніми потребами, які повірили в те, що вони зможуть навчатися в школі зі своїми однолітками, отримати якісну освіту... І кількість шкіл, які перейшли на інклюзивну форму навчання, збільшилася з півтори тисячі до 2620 шкіл по всій Україні", - зазначила Марина Порошенко.

Читайте також: Перша леді ініціює об'єднання громадськості навколо інклюзивної освіти

Вона також додала, що проект "Інклюзивна освіта як рівень свідомості нації" підтримується на найвищому рівні держави - Президентом України Петром Порошенком, урядом та українським парламентом.

"Це дає впевненість у тому, що наші діти з певними особливими потребами будуть мати всі необхідні умови, щоб отримати якісну освіту в умовах загальноосвітніх шкіл, дошкільних закладів", - додала Марина Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-