У Держкомтелерадіо обговорили роль реформованих ЗМІ в інформбезпеці країни

У Держкомтелерадіо обговорили роль реформованих ЗМІ в інформбезпеці країни

Укрінформ
На реформованих ЗМІ лежить відповідальне завдання - протидіяти російській пропаганді, надавати чесну і об'єктивну інформацію українським громадянам.

Два навчальні семінари - "Сучасна прес-служба, департамент преси та зв'язків зі ЗМІ та громадськістю: специфіка комунікації органів державної влади, місцевого самоврядування з громадськістю" та "Реформування преси та інформаційна безпека" - відбулися 25 травня в Держкомтелерадіо. Їх організував і провів Укртелерадіопресінститут.  Про це повідомляє прес-служба комітету.

"На реформованих ЗМІ лежить відповідальне завдання - протидіяти російській пропаганді, надавати чесну і об'єктивну інформацію українським громадянам, які в час розвитку інформаційних технологій можуть користуватися різними медійними джерелами", - підкреслив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак. 

Про те, як протистояти інформаційному тероризму в умовах гібридної війни,  розповів присутнім кандидат історичних наук Григорій Любовець.  Про комунікаційний контент інформаційної безпеки у ході реформування державних та комунальних ЗМІ йшлося у виступі доцента кафедри військової журналістики Військового інституту КНУ ім. Т.Г. Шевченка Валерія Короля. 

На необхідності пошуку нових, цивілізованих форм співпраці між владою і незалежними реформованими ЗМІ наголосив у своєму виступі голова НСЖУ Сергій Томіленко. Він також зупинився на головних внутрішніх загрозах незалежним реформованим ЗМІ, а саме неякісній поштовій доставці газет та журналів та зростанні поштових тарифів. Голова НСЖУ розповів про заходи, яких вживає Спілка журналістів, намагаючись допомогти реформованим комунальним ЗМІ вижити в непростих економічних умовах. 

Із законодавчими аспектами роздержавлення преси в Україні ознайомила присутніх викладач вищої категорії Укртелерадіопресінституту Світлана Писаренко. 

Читайте також: Наливайко прокоментував скандал у відділі видавничої справи Держкомтелерадіо

Під час семінару відбулись майстер-класи від провідних фахівців-практиків та науковців у галузі соціальних комунікацій та піару. Зокрема, досвідом роботи прес-служб в екстремальних умовах поділився військовий журналіст екс-речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко. Про використання принципів креативної індустрії в роботі прес-служб розповів керівник ГО "Культурна платформа Закарпаття" Євген Забарило. 

Заступник голови Держкомтелерадіо Микола Білоус вручив слухачам семінару, серед  яких були представники центральних та регіональних ЗМІ, працівники комунікаційних підрозділів Сумської, Черкаської, Запорізької ОДА, Житомирської обласної ради, сертифікати про підвищення кваліфікації в галузі соціальних комунікацій. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-