Суди

Суди "завалили" дозволами на похорони - поліція

Укрінформ
У зв'язку з набранням чинності 15 березня змін до Кримінального процесуального кодексу та передачі повноважень судам щодо призначення експертиз поліція зіткнулася з труднощами в цьому процесі.

Про це зазначив 27 березня на відеоселекторній нараді за участю керівників структурних та територіальних підрозділів  заступник глави Нацполіції - начальник Головного слідчого управління (ГСУ) Віталій Невгад, інформує департамент комунікації Національної поліції.

«У нас за ці 10 днів зафіксовано 7782 факти смерті громадян. Слідчими розглянуто 5849 фактів. Тобто, це не є проблематикою. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 1 949 фактів. І саме тут маємо певні складнощі», – підкреслив Невгад.

Він додав, що фактично за всіма цими фактами (1925 із 1949) призначено експертизи. Проте наразі від судів отримано дозволів на видачу тіл для захоронення впродовж доби – 794  дозволи (41% від загальної кількості наданих клопотань), впродовж двох діб – 753 (39%), на третю добу – 259 дозволів (13%). Окрім того, фіксуються терміни більше чотирьох діб – це понад 120 дозволів (або 6,5% від кількості поданих клопотань).

Читайте також: Лозовий спростовує "брехливі публікації" про свої правки до КПК

«Це перший момент, коли кількість клопотань в судах з кожним днем буде зростати. Друге – можливість направлення подань в суди у вечірній час або у вихідні дні. Це теж поки у деяких регіонах є проблемою», – зазначив Невгад.

Заступник глави Нацполіції наголосив на необхідності негайного проведення на місцях зустрічей з представниками судів та прокуратури.

«Необхідно напрацювати питання та алгоритм взаємодії для того, аби не було збоїв у роботі правоохоронної системи. Жодні зміни в законодавстві не повинні негативно вплинути на організацію нашої з вами роботи», – підкреслив Невгад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-